Szórakozás

33. Thealter plusz kisfesztivál Szegeden

33. Thealter plusz kisfesztivál Szegeden

2023. szeptember 27., szerda
33. Thealter plusz kisfesztivál Szegeden

A kisfesztivál négy napo ölel fel. A nyitányon az Artus Stúdió és Kompánia Társulat közös, Tandem című produkciója lesz látható.

Pénteken Kovács Domokos a kortárstánc és a bábszínház kettősének vegyületéből, fizikai bábszínház darabjait láthatja a szegedi közönség.

A Dancing On A Grinder című mű azt vizsgálja, hogyan befolyásolják a tradicionális férfi-női szerepek egy párkapcsolat dinamikáját. A második, H.A.N. című produkció Hermaphrodita, Androgyné és Narcissosé mítoszát eleveníti meg. A három történet egymásba olvasásából jön létre egy negyedik, amely a tánc és a bábszínház kettőséből született, és felteszi a kérdést: mennyire határozza meg életünket az, hogy milyen testbe születünk? - írja az MTI.

A szombati nap programjaként a Cipolla Collectiva, mint vendégelőadó szerepel, előadásuk címe A test misztériuma lesz. Mikó Dávid és Nagy Csilla közös előadása a tánc és a színház nyelvén szólítja meg az érdeklődőket.

A Thealter plusz zárásaként vasárnap Anna Pavlovna Pavlovát, a 20. századi táncművészet meghatározó alakját idézi meg a Mándy Ildikó Társulata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.