Szórakozás

Ezért vagyunk magányosak karácsonykor!

Ezért vagyunk magányosak karácsonykor!

2017. december 25., hétfő
Ezért vagyunk magányosak karácsonykor!

Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta szerint, ha minden nap 10 perccel kevesebb időt töltünk a számítógép előtt, az így felszabadult perceket a személyes kapcsolatok ápolására szánhatjuk.

– Nyakunkon a karácsony, pedig a szívünkben kellene, hogy legyen – idézte fel a manapság oly gyakorivá vált mondatot Kozma-Vízkeleti Dániel család- és pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. Kiemelte, olyan kultúrában élünk, ahol az ünnepekhez kapcsolódó eredeti üzenet és a hozzá társított szakrális jelentés háttérben szorul.

– Leginkább az ajándékozáson, illetve az anyagiakon keresztül éljük meg ilyenkor a szeretetet – folytatta a szakember. Az ajándékozás nem ördögtől való, hiszen az ajándék az egyik legfontosabb szeretet nyel. A probléma ott gyökerezik, ha ez válik kizárólagossá, mert akkor az ünnep lényegének egy nagyon pici szeletét fogtuk meg – tette hozzá. Az ünnepekre való rákészülés jelentőségére is felhívta a figyelmet. – A karácsonyt megelőzi az Advent időszaka, ilyenkor magunk felé fordulunk, elcsendesedünk. Ilyenkor az egész család együtt készül és hangolódik az ünnepre – mondta el lapunknak a család- és pszichoterapeuta. Hangsúlyozta,

ha egy háziasszony három napig ki sem jön a konyhából az ünnepnap előtt, akkor nehéz lesz őszinte mosollyal odafordulnia a többiek felé és kimutatni a szeretetét,

ezért fontos, hogy figyeljünk egymásra. A szakértő szerint nem érdemes rögtön világmegváltó tervekkel előállni, inkább kisebb, de biztosabb lépésekkel kell haladni a cél felé. – Elég, ha minden nap 10 perccel kevesebb időt töltünk a számítógép előtt és az így felszabadult perceket a személyes kapcsolatok ápolására szánjuk – folytatta. Elegyedjünk szóba a szomszéddal, találkozzunk régi ismerősökkel vagy tegyünk egy kis erőfeszítést arra, hogy a legközelebbi családtagokkal érdemben tudjunk beszélgetni. – így rájöhetünk arra, hogy bizony újra tudunk érdekes dolgot találni a feleségünkben, a gyermekünkben, sőt még az anyósunkban is – tette hozzá viccelődve Kozma-Vízkeleti Dániel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.