Szórakozás

Vasárnapi programajánló: itt a gyereknap! + FOTÓK, VIDEÓ

Vasárnapi programajánló: itt a gyereknap! + FOTÓK, VIDEÓ

2012. május 26., szombat
Vasárnapi programajánló: itt a gyereknap! + FOTÓK, VIDEÓ

A város több pontján is színvonalas programokkal készülnek a gyermeknapra, illetve a Szeged Napjához kapcsolódó rendezvénysorozat koncerteket is tartogat. Czutor Zoltán és Anett is fellép, míg a Dóm téri kavalkádon a Fabula Rasa után a Budapest Bár ad koncertet.

A Városi Gyermeknap színes programjaira 10 és 18 óra között várnak kicsiket és nagyokat a

Százszorszép Gyermekházban

és a

Szent István téren

. A színpadi produkciók mellett a gyermeknapon egy egész képzeletbeli város, a Játékváros negyedeiben játszhatunk. Egész nap a fabatka lesz a fizetőeszköz. Minden behozott játékért, könyvért, újságért, képregényért... vagy fabatkát kaphatsz, vagy kicserélheted egy másikra. A Játékváros különböző negyedekkel várja az érdeklődő gyerekeket és szüleiket. A Kulturális negyedben egész napos színpadi programok és szabadtéri kiállítások várnak mindenkit. Lesz Tudományos negyed mini planetáriummal és tudományos játszótérrel, míg a Történelmi negyedben a Hollószárny Lovagrend középkori játszóháza várja az érdeklődőket. Gazdasági negyedet is kialakítanak, ott gazdasági játékok várják a kicsiket, és családi költségvetést is lehet készíteni.

A

Szegedi Vadaspark

a hagyományok szerint születésnapját Gyermeknapon ünnepli. Szintén tradíció, hogy ezen a napon a gyermekek nagyon jelentős kedvezménnyel léphetnek be az állatkertbe, hogy azok is ellátogassanak hozzánk, akiknek anyagi lehetőségei ezt nem teszik oly sokszor lehetővé, mint szeretnék. Idén 220 forintos belépőjegy árral jöhetnek be a 14 éven aluli gyerekek. Vasárnap 9.30-tól 17.00-ig igazi játszó- és élményparkká alakul a Vadaspark, ahol sokféle programból választhatnak kicsik és nagyok az állatsimogatástól a bábelőadáson át a LEGO építésig. A Waldorf Iskola izgalmas ügyességi, de némi tudást is igénylő programján a Vadaspark legújabb állataival lehet játékosan ismerkedni, ahol a sikeresen teljesítők 13 és 16 órakor ajándéksorsoláson is részt vehetnek. A nap egyik fénypontja mindenképp 11 órakor a megújult Ázsia-ház átadása lesz, ahol két, nem csak Magyarországon, hanem Európában is ritkaságnak számító, nagyon különleges ragadozónak bemutatója készült el. Ugyanezen épület ad otthont vasárnaptól az Etiópiában tragikusan elhunyt Fábián Tamás ásványgyűjteményének és a Washingtoni Egyezményt bemutató kiállításnak is. 14 órától az Oktatóközpontban két bábelőadás is megtekinthető egymás után. Először a „Róka és a farkas” mese a Kövér Béla Bábszínház, utána pedig a „Péter és a farkas” klasszikus története a Temesvári körúti Óvoda előadásában. Vasárnap folytatódik az egyik legnagyobb hazai kézműves seregszemle és bemutató, a Szegedi Hídi vásár. Magyarországi illetve Kárpát-medencei mesteremberek, kézművesek, iparművészek – több mint kétszázan – a lezárt

Belvárosi hídon

kínálják portékáikat, közben látványműhelyekbe kukkanthatunk: csak ezt a kínálatot bejárni több mint 1 kilométernyi séta. A hídi vásár a

Híd utcát

és az

Oskola utcát

is „ellepi”, ezen a két napon összeér a Széchenyi téri Borfesztivállal és a Dóm téri Kavalkáddal.

Fellépők, programok:

10.00 Szegedi Pinceszínház: Vásári komédiák 11.00 Szárnyas Sárkányok: Don Sajn – bábszínház bábok nélkül 12.00 Pangeacoustic – etno 13.30 Cirkusz-KA – etno 15.00 Új Akropolisz Meseháza: Nap, Hold és Csillag kiszabadítása 16.00 Bácsi Gyurka Zenekara – folk 17.00 Ének Szent György vitézről – zenés bábszínház 18.00 Mentés Másként Trio – folk A Széchenyi téren az eddigiekhez hasonlóan három színpadon lesznek koncertek, továbbá a Klauzál térre is várják az érdeklődőket, akárcsak a Dóm téri kavalkád programjaira.

ÁRKÁD Szeged színpad

17.00 Czutorcherstra – Czutor Zoltán és Czutor Anett műsora 18.30 Bakró József és népi zenekara 21.00 Evergreen Team

GDF SUEZ színpad

17.30 United unplugged 19.30 Petruska Andras, az egyszemélyes zenekar 21.00 Buligánok

Kult Korner

20.00: Yasya (UA). A név Ivanna Prots-ot takarja, aki ukrajnai művész családból származik, és gyerekkora óta a zene, előadóművészet és tánc bűvöletében él. Csakúgy, mint az újgenerációs kedvencek, KT Tunstall vagy Katie Melua, Yasya szerzője is a daloknak, amiket énekel, és számait erősen meghatározza személyisége. Ehhez jönnek némi pluszként kelet-európai zenei gyökerei, amik teljessé és egzotikussá teszik a számokat. A több éves útkeresés után zenekarával kiegészülve ma már készen áll, hogy lenyűgözze a különleges zenékre éhes közönséget.

Klauzál tér

9.00 Dodgem Zenekar koncert 10.00 Giovani Artisti 11.00 Meander koncert 13.00 Smart Jam Band koncert 15.00 Nemzetiségi Folklórtalálkozó 18.30 JackDanimalZ koncert 20.00 Skatch koncert A Dóm téri kavalkád keretén belül 9 órától a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány gyermeknapi programjaira várják a családokat. 13 órakor Boka Gábor egyszemélyes színháza lesz látható, 14-től MagyarVista Social Club, majd 16 órától a Fool Moon Acapella Együttes koncertje lesz. 19 órakor lép színpadra a Fabula Rasa, amit 21 órakor a Budapest Bár követ. Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, legújabban pedig Beatlessel, Európa Kiadóval, Doorssal – ez a Budapest Bár. http://www.youtube.com/watch?v=WnszX849VQo A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az

iszeged.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.