Szórakozás

Föld Napja a Móra-parkban

Föld Napja a Móra-parkban

2011. április 18., hétfő
Föld Napja a Móra-parkban

Családi és gyermekprogramok a Föld Napján a Móra-parkban – egész napos rendezvénnyel ünnepel ebből az alkalomból Csongrád Megye Önkormányzata és a Rendezvényház Nonprofit Kft. 2011. április 20-án, szerdán, Szegeden.

A programsorozat, amelynek a Móra Ferenc Múzeum előtti terület és maga a múzeum ad otthont, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósággal közösen szervezett Megyezöld Napok 2011 záró rendezvénye is. A Föld Napjára egész Csongrád megyéből várják az óvodás és iskolás gyerekeket, valamint családokat, nekik 9.30 órától egészen 20.00 óráig kínálnak színes programokat.

Program

09:00-10:30 Aszfaltrajzverseny 10:30-11.00 Hevesi Imre koncertje 11:00-11.30 Megnyitó - a résztvevőket köszönti Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Molnár Csaba, a Rendezvényház Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint Thierry Le Boucher, az EDF DÉMÁSZ elnök-vezérigazgatója, majd szegedi sportolók – Vajda Attila, Varga Tamás és Horváth Gábor – ültetnek fákat a múzeum épülete körül 12.30-14.00 „Tiszta vizet a pohárba!” - akadályverseny általános iskolásoknak a Föld Napja alkalmából 14:00 Kukamese - színpadi mesejáték a szelektív hulladékgyűjtésről 16:30 Dodgem együttes koncertje 18: 00 Kaláka együttes koncertje 20:00 Kívánságlámpások felengedése Mindezek mellett bárki kipróbálhatja az energiabringát (amely megmutatja, hogy a bicikli tekerésével mennyi energiát „állíthatunk elő” saját magunk), megtekinthetőek energiatakarékos, „jövőbarát” közlekedési eszközök, kipróbálható lesz egy napelemes mobiltelefon töltő, lesz kézműves foglalkozás, akadály- és aszfaltrajzverseny, és például póni lovaglás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.