Szeged

A szegedi MCC diáklétszáma elérheti az 500 főt is

A szegedi MCC diáklétszáma elérheti az 500 főt is

2024. február 5., hétfő
A szegedi MCC diáklétszáma elérheti az 500 főt is

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szegedi központja jövőre költözik új székházába  – erről az intézmény vezetője, Asztalos Kata beszélt az Indexnek adott interjújában.

 

 

A BYD szegedi építkezése a régió és az ország gazdaságtörténetének egyik legjelentősebb beruházása. Az MCC szegedi képzési központjában célunk, hogy diákjaink és nyilvános rendezvényeink közönsége olyan aktuális, gazdasági és a társadalmi szempontból kiemelkedően fontos témakörökkel találkozhasson, amelyek meghatározók régiónk számára

– nyilatkozta az Indexnek Asztalos Kata, az MCC szegedi képzési központjának vezetője.

 Az intézmény 2021 óta együttműködik a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) és a helyi középiskolákkal.

Az oktatási szervezet Szeged belvárosában az egykori Bartók Béla Művelődési Házat vásárolta meg, közvetlenül a Szegedi Nemzeti Színház mellett.

Az épületben várhatóan 2025-től az MCC felmenő rendszerben bővülő szegedi képzési központja működik majd, amelynek diáklétszáma a következő években elérheti az 500 főt.

Minden érdeklődő számára ingyenesen látogathatók lesznek a kurzusok, nyelvórák, szakmai és közösségi programok, illetve a nyilvános rendezvények is, melyek mind itt valósulnak meg.

Célunk, hogy ezáltal minden igényt kielégítő helyszínt biztosítsunk a régió tehetségeinek, és újra bekapcsoljuk az épületet Szeged pezsgő kulturális és szakmai-tudományos életébe.

Az MCC szegedi képzési központja 2021 szeptemberében kezdte meg első tanévét. Három képzési szinten zajlik ingyenes, iskola és egyetem mellett végezhető tehetséggondozás a felső tagozatos általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Programban, a Középiskolás Programban és az Egyetemi Programban. Jelenleg a központ harmadik tanévében 350 diák vesz részt a programokban.

A teljes interjú itt olvasható el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.