Szeged

Ösztöndíjat nyerhetnek a tehetséges diákok Szegeden

Ösztöndíjat nyerhetnek a tehetséges diákok Szegeden

Egyszeri, legfeljebb százezer forintos támogatásra pályázhatnak.

Márton Andrea
2 órája
Fotó: szegedma archív
Ösztöndíjat nyerhetnek a tehetséges diákok Szegeden

A szegedi önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia közös ösztöndíjára pályázhatnak a tanulmányi téren jól teljesítő, művészeti, sport, illetve egyéb társadalmi tevékenységet folytató, szociálisan rászoruló középiskolás diákok.

Az egyszeri, legfeljebb százezer forintos támogatásra azok a diákok jelentkezhetnek, akik a megyeszékhelyen bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, és helyi középiskolában vagy szakképző iskolában tanulnak.

A pályázat benyújtásának határideje október 25. A pályázóknak az előző tanév végi tanulmányi eredményeik alapján szakképző intézmény esetén legalább 3,50, gimnázium esetén pedig legalább 4,00 átlagot kell elérniük. Emellett a háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladhatja meg a mindenkori bruttó minimálbér nyolcvan százalékát.

Túljelentkezés esetén előnyt jelent, ha a pályázó nemzetközi vagy országos versenyen az első húszban, vármegyei versenyen az első ötben, városi versenyen pedig a dobogón végzett, vagy kimagasló tehetséget mutatott sportban vagy művészeti ágban.

A pályázati adatlap letölthető a szegedvaros.hu oldalról, és a pályázatokat postán kell elküldeni a polgármesteri hivatal kulturális osztályára. A borítékra írják rá: "Esélyt a középiskolás tehetségnek". Az ösztöndíjas diákok emelt szintű érettségi tanfolyamon is részt vehetnek az SZTE Junior Akadémia partneri programjában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.