Szeged

Újabb meleg nap elé nézünk, de távol maradunk a rekordtól

Újabb meleg nap elé nézünk, de távol maradunk a rekordtól

Magas UV sugárzásra figyelmeztetnek

4 órája
Újabb meleg nap elé nézünk, de távol maradunk a rekordtól

Csütörtökön a napsütést több helyen fátyolfelhők szűrhetik, illetve nyugaton és északon a gomolyfelhő-képződés válik erőteljesebbé, és helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak az Időkép előrejelzése szerint. A déli-délnyugati szél több helyen élénk lehet. Országos kánikulában lesz részünk 32-37 fokos maximumokkal.

Szegeden 36 fok várható 15 és 17 óra között.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, a nagy meleg viszont megterhelő lehet a szervezet számára. Migrén, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési- és szívpanaszok, valamint légzőszervi problémák jelentkezhetnek. A nagy napi hőingás miatt tovább fokozódhatnak a vérnyomásproblémák, szédülés, rosszullét előfordulhat.

Szinte zavartalan lesz a napsütés, így országszerte erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.