Szeged

Marad a kánikula - továbbra is vörös riasztás van a vármegyére

Marad a kánikula - továbbra is vörös riasztás van a vármegyére

Az eső elkerüli Szegedet

5 órája
Marad a kánikula - továbbra is vörös riasztás van a vármegyére

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de helyenként a Dunántúlon és az Alföld déli tájain időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan futó zápor, zivatar is kialakulhat az Időkép előrejelzése szerint. Többfelé élénk lesz a keleties irányú szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 14 és 23, délután 32 és 40 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb maximumokat. A záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

Szegedet azonban várhatóan elkerüli a csapadék, csupán délután várható egy kisebb felhőképződés. A napi maximum hőmérséklet 39 fokon várható. A harmadfokú vörös riasztás a magas középhőmérséklet miatt továbbra is érvényben van Csongrád-Csanád vármegyére.

Orvosmeteorológia
Szerdán is a hőség okozhat tüneteket, mely a betegek mellett elsősorban a melegre érzékenyek szervezetét, főleg az idősebbeket és a gyermekeket terhelheti meg. Fejfájás, migrén ismét kialakulhat, emellett általános tünet lehet a fáradékonyság, a bágyadtság és az aluszékonyság. A nagy melegben vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét, szédülés is kialakulhat. Nő a sztrók és az infarktus kockázata.

Könnyen napszúrást kaphatunk, valamint fokozódik a hőguta kockázata is.

Néhol egy-egy zivatar kialakulhat, melyek környezetében átmenetileg felerősödhetnek az asztmások panaszai.

A napos időben 10 és 16 óra között erős, illetve nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.