Szeged

Továbbra is érvényben maradt a vörös hőségriasztás

Továbbra is érvényben maradt a vörös hőségriasztás

Kovács György
2024. július 11., csütörtök
Továbbra is érvényben maradt a vörös hőségriasztás

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben elszórtan, nagyobb számban a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben alakulhatnak ki frissítő záporok, zivatarok. Nyugaton megélénkül az északias szél, máshol csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. Hajnalban 17-24 fok várható, délután pedig 31-40 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet az Időkép előrejelzése szerint.

Szegeden várhatóan 39 fokon tetőz a hőmérséklet 14 és 17 óra között, magas UV sugárzással párosulva. Kisebb eső csak az esti órákban van esély, de a hőmérsékletet nem fogja számottevően befolyásolni. A hajnali órákra is csak 23 fokra mérséklődik az időjárás. 

A HungaroMet orvosmeteorológiája szerint az átlagosnál jóval melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire - kifejezetten a kisgyermekek és az idősek szervezetére. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, a szervezet egyre jobban elfárad.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.