Szeged

Rebecca Szegedre költözött

Rebecca Szegedre költözött

Szegeden folytatódnak a Rebecca próbái

2024. július 11., csütörtök
Fotó: Tro Photography/Tari Robert
Rebecca Szegedre költözött

A Szegedi Nemzeti Színházban folytatódik a Rebecca próbaidőszaka. Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalje a színházi világ kiválóságaival, Béres Attila rendezésében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 26-án.

Fotó: Tro Photography/Tari Robert. 

 

Alig több, mint két hét múlva tartják a Rebecca című musical szabadtéri világpremierjét hazánk legnagyobb színpadán. Szerdán megérkezett a napfény városába a nagyszabású produkció alkotó- és szereplőgárdája, ám az ezer négyzetméteres Dóm téri játszóhely helyett egyelőre a Szegedi Nemzeti Színház színpadán és próbatermeiben folytatódik a munka Béres Attila rendező, Bolba Tamás zenei vezető, karmester és Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével.

A szerda esti próba kezdetén Juhász Péter, a Színház kommunikációs vezetője fogadta az előadás közreműködőit: az elismert tervezőket, alkotókat, neves színművészeket, zenészeket, rengeteg táncművész és statiszta közreműködőt felsorakoztató csapatot. Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám játsszák a látványos musical főbb szerepeit, de színre lépnek majd a Szegedi Nemzeti Színház és más hazai színpadok kiválóságai: Gömöri Krisztián, Barnák László, Borovics Tamás, Kocsis Tamás, Károlyi Krisztián, Dobos Katalin és Borovics Anna is; Sylvester Lévay és Michael Kunze nagyívű dalait a Szegedi Szabadtéri Játékok élő zenekara szólaltatja meg.

Béres Attila rendező elmondta, nem szokványos musical a Rebecca, ellenben valódi színházi bravúrokra ad alkalmat.

Úgy véli, igazán mély, emberi történet áll az előadás középpontjában, amely valójában a felelősség, a bűnökkel való szembenézés kérdéseiről szól; és amelynek titokzatosságára Sylvester Lévay zeneszerző kiválóan ráérzett a mű megírásakor. A rendező elárulta, reményei szerint a nagy amerikai színpadok effektusaival dolgozó, egyedülálló látványvilágot teremtenek meg a bravúrmusical számára a Dóm téren, hozzátéve: a Szegedi Szabadtéri Játékok játszóhelyén minden feltétel adott a nagyléptékű vállalkozáshoz. Béres Attila visszatérő alkotóként jól ismeri a szegedi nagyszínpad jellegzetességeit, kihívásait, és hisz abban, a Rebecca rendkívül erős, emberábrázoló szüzséje, helyesen értelmezve, méltóképpen kerülhet itt színre.

A próba alkalmával Udvaros Dorottya Edythe Van Hopper-alakításába, majd Gubik Petra, azaz „Én” és Dolhai Attila, azaz Maxim De Winter egymásra találásának pillanatába leshettek bele a megjelentek. Az egyelőre még a Nagyszínház termeiben, jelzések között próbált jelenetek hamarosan grandiózus bemutatójuk helyszínén, Madarász „Madár” János animációival, Velich Rita jelmezeiben, Horesnyi Balázs díszletében elevenednek meg a Dóm téren, ahol öt alkalommal, július 26., 27., 28., augusztus 2., 3. estéjén láthatja őket a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége.

Az előadás teljes szereposztását, alkotóinak névsorát az érdeklődők megtalálhatják a Fesztivál holnapján, ahol online jegyvásárlásra is lehetőségük nyílik, jelenleg még a produkció bármelyik alkalmára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.