Szeged

Késő délután is 30 fok feletti hőmérséklet várható

Késő délután is 30 fok feletti hőmérséklet várható

2024. július 5., péntek
Késő délután is 30 fok feletti hőmérséklet várható

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen futó zápor. A Dunántúlon többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, a Dunától keletre pedig a nyugatias szelet kísérhetik sokfelé élénk, erős lökések. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő az Időkép előrejelzése szerint.

Szegeden a napi maximum hőmérséklet 17-18 óra között 31 fokon tetőzhet, csapadék nem valószínűsíthető.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet a Köpönyeg orvosmeteorológiája szerint. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.