Szeged

A Vadaspark késő esti programokkal várja a látogatókat

A Vadaspark késő esti programokkal várja a látogatókat

2 órája
A Vadaspark késő esti programokkal várja a látogatókat

Különleges esti programokkal várják szombaton a Szegedi Vadasparkban a látogatókat.

 

A Szegedi Vadaspark legnépszerűbb nyári programja az esti állatkerti túra. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok

Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

A kora este kezdődő programokon a Természetvédelmi Oktatóközpontnál "nemszeretem" állatokkal ismerkedhetnek a vendégek, a vállalkozó szelleműek akár kígyót is simogathatnak.

A medveösvény bejáratánál, a gólyák tava mellett éjszakai rovarászásra várják az érdeklődőket. Az ízeltlábúakat speciális eszköz csalogatja majd a látogatókhoz, így akár kézközelből is megismerhetik a vadasparki erdő ízeltlábú csodáit, melyekről a szakemberek a meghatározásukon túl sok érdekességet is mesélnek.

Természetesen nem maradnak el az esti látványetetések, állatbemutatók sem: először a rozsomákok estebédjét láthatják a vendégek, amelyet az oroszlánok vacsorája és az orrszarvúk fürdővel összekötött lakomája követ, végezetül az elefántokat is meglepik némi vegetáriánus finomsággal.

Az est különleges programjának ígérkezik Szabó Szonja tűzzsonglőr bemutatója az Elefántház teraszán, végezetül az állatkert két barnamedvéje, Mici és Ursula kap vacsorát, és miközben elfogyasztják azt, a látogatók számos érdekességet megtudhatnak életmódjukról.

 

Folyamatos programok:
19.00 és 21.45 között: ismerkedés „nemszeretem” állatokkal a Természetvédelmi Oktatóközpontnál
20.30 és 22.00 között: éjszakai rovarászás medveösvény bejáratánál (a gólyák tava mellett)

Helyszínek és időpontok:
19.00: a rozsomákok estebédje
19.30: az oroszlánok vacsorája
20.00: az orrszarvúk fürdővel összekötött lakomája
20.30: az elefántok esti vegetáriánus partija
21.00: Szabó Szonja tűzzsonglőr bemutatója speciális effektekkel az Elefántház teraszán
21.30: barnamedvés kaland az éjszakában

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.