Szeged

Tombol a nyár Szegeden, már 30 fok fölött lesz a hőmérséklet

Tombol a nyár Szegeden, már 30 fok fölött lesz a hőmérséklet

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 16., vasárnap
Tombol a nyár Szegeden, már 30 fok fölött lesz a hőmérséklet

Front érkezik, ám mire ideér elgyengül, szétesik, így zápor, zivatar csak néhány helyen alakulhat ki, és lehűlés sem várható. A jövő héten meleg, már-már forró levegő érkezik, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre.

 

Délelőtt átmenetileg csökken a felhőzet, ezt követően az északkeleti megyékben erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, míg nyugaton, délnyugaton többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Eleinte az északi, majd a déli óráktól már az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, de a nyugati határszélre is besodródhat egy-egy csapadéktömb. A szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megélénkül. Zivatar környezetében erős lökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a hőmérséklet átlépi a 30 fokot is.

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés tovább erősödik, több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget! - írja a Köpönyeg.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.