Szeged

Egyedülálló ösztöndíjakkal várja leendő hallgatóit az MCC Szegeden

Egyedülálló ösztöndíjakkal várja leendő hallgatóit az MCC Szegeden

2024. június 27., csütörtök
Egyedülálló ösztöndíjakkal várja leendő hallgatóit az MCC Szegeden

A szeptembertől Szegeden egyetemi tanulmányaikat megkezdő fiatalok újabb lépést tehetnek a sikerhez vezető úton. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) ugyanis rengeteg pluszt kínál: egyedülálló, térítésmentes képzési rendszer és lakhatás, a világ vezető egyetemeire ösztöndíj, valamint életre szóló közösség.

 

Közép-Európa legjelentősebb tehetséggondozó intézményének Egyetemi Programja június 30-ig várja a most az érettségit befejező diákok jelentkezését az ország hat képzési központjának (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) valamelyikébe.

Az érettségi vizsgák végeztével, majd a ponthatárok kihirdetését követően, szeptembertől többezer fiatal kezdi meg felsőfokú tanulmányait. Az egyetemi lét új kihívások és váratlan élethelyzetek elé állítja a középiskolából éppen csak kikerülő diákokat.

A Mathias Corvinus Collegium térítésmentes képzései, ösztöndíjai, összetartó közössége védőhálót nyújt a fiataloknak, valamint ingyenes lakhatást is biztosít, mellyel hatalmas anyagi terhet vesz le a családokról.

 

Egyedülálló oktatási program

Az MCC Egyetemi Programja egyedülálló, hiszen térítésmentesen személyre szabott, kiscsoportos foglalkozások keretein belül, több tudományágat felölelve egészíti ki a felsőoktatási tanulmányokat. Az intézmény missziója, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől függjön, hanem kizárólag a képességeik és motivációjuk szabjon határt, amelynek kibontakoztatáshoz az MCC minden hátteret biztosít. Az intézménybe belépő diákok már az első évtől kezdve a világ vezető egyetemein oktató és kutató, szakterületeiken nemzetközileg elismert szakemberek előadásain vehetnek részt. A tavalyi évben több mint 350 ilyen neves külföldi szaktekintély, professzor fordult meg az MCC-ben.

 

Több tudományterület mélyreható megismerése

Az Egyetemi Program első állomása a Juniorképzés, ahol a diákok a kurzusstruktúrának köszönhetően több tudományterülettel is elmélyülten foglalkozhatnak, elsajátítva az érveléstechnika és vitakultúra, a politikai filozófia, a logika, a mikro- és makroökönómia alapjait. A személyre szabott, kiscsoportos kurzusokban zajló munka segít kibontakoztatni a fiatalokban rejlő tehetséget. Az MCC nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvi képzésekre. A nyelvoktatás gyakorlatiorientált, amire nemzetközi előadások és szakmai beszélgetések adnak lehetőséget. Ennek köszönhetően az intézmény hallgatói az első tanév végére felsőfokú angol nyelvvizsgát szerezhetnek.

 

Tudatos karrierépítés

Az MCC biztosítja a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, a kapcsolati tőke bővítésére. Az intézmény a szakmai képzések mellett kiemelten támogatja a közösségi életet, így már a Juniorképzés keretében közös kulturális és rekreációs programok, valamint nívós kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat. A Juniorképzés befejeztével az MCC további fejlődési lehetőségeket kínál a diákoknak, hiszen a hallgatók az Iskolarendszeri képzésben, majd annak végeztével a Vezetőképző Akadémián és a Közéleti és Posztgraduális Programok közt választva folytathatják tanulmányaikat.

 

Nemzetközi ösztöndíjak

Az MCC tehetséggondozó programjának egyik alappillére, hogy a hallgatókat tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a tavalyi évben mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt. Diákjaik többek között Washington D.C., Fokváros, Bologna, Athén, Strasbourg, Varsó, Jeruzsálem, Madrid, Lyon, Isztambul és Madrid legkiválóbb akadémiai intézményeinél, kutatóintézeteinél kaptak három hónapos kutatói ösztöndíjat.

 

Kik jelentkezhetnek?

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2024/2025-es tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják tanulmányaikat megkezdeni. Az MCC szociokulturális helyzettől függetlenül biztosítja a diákokban rejlő tehetség kibontakozását, így a képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

Jelentkezés és további információkat itt talál.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.