Szeged

Nem szabadulunk a fülledt, esős időtől, a borfeszt ismét nem ússza meg

Nem szabadulunk a fülledt, esős időtől, a borfeszt ismét nem ússza meg

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 24., péntek
Nem szabadulunk a fülledt, esős időtől, a borfeszt ismét nem ússza meg

Marad a változékony, fülledt, meleg idő. A záporokból, zivatarokból egyes helyeken jelentős mennyiségű csapadék hullhat le rövid idő alatt, míg lesznek tájak, ahol nem fog esni.

 

A zártabb felhőzet és az összefüggőbb csapadékzóna szakadozva észak, északkelet felé vonul. Ugyanakkor mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, akár felhőszakadással kísért zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az idő kicsit lehűlik, Szegeden a maximum hőmérséklet 23 fok lesz.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Az erőteljes nappali felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a Köpönyeg.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.