Szeged

A választók komfortérzetét javítaná Horvát Alex

A választók komfortérzetét javítaná Horvát Alex

Északi városrész, Rókus, Franciahögy képviselőjelöltje több, azonnal elvégezhető fejlesztést szeretne elérni

Kibédi Péter
2024. május 24., péntek
A választók komfortérzetét javítaná Horvát Alex

A vajdasági születésű Horvát Alex már fiatalon eldöntötte, hogy Szegeden szeretne élni. Amikor a városba költözött, gyorsan otthonra lelt. A június 9-i választásokon azért indul a Fidesz-KDNP színeiben, hogy még szebb, még komfortosabb és még élhetőbb legyen Szeged.

Fülöp László polgármesterjelölttel közösen tennék valódi sikeres várossá Szegedet

 

 

Horvát Alex ugyan a Vajdaságban született, de már gyermekként is jól ismerte szegedet, sokszor jöttek át határ túloldalára, megszerette a várost, és már akkor eldöntötte, hogy itt szeretne élni. Nyolc éve költözött Szegedre, amikor a középiskolát kezdte. Befogadó, barátságos közösségbe került, a képviselő jelöltséget azért vállalta a 9-es választókörzetben, mert szeretné, ha Szeged nem csak szavakban, hanem a tettekben is fejlődés útjára lépne.

Közös értékek mentén épül fiatal közösség

Két évvel Szegedre költözése után Horvát Alex csatlakozott a Fidelitashoz. A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete igen aktív a szegedi közéletben, programokat szerveznek, és igazi, lendületes hátteret adnak a Fidesz helyi szervezetének. A közösség barátságos és befogadó, ezért is csatlakoznak sokan. „A közös gondolkodás és a közös értékek teszik működövé a közösséget Szegeden és a vármegyében is. Hat évvel ezelőtt csatlakoztam, örömmel fogadtak, rengeteg tapasztalatot gyűjthettem, és ennek eredménye, hogy most képviselőjelöltként indulhatok a választáson. Büszke vagyok arra, hogy a Fidelitas helyi és vármegyei alelnöke lehetek, örömmel veszek részt a közösség építésében”- mondta lapunknak a képviselőjelölt.

Rendet kell tenni


A 9-es választókörzet, azaz Északi városrész, Rókus, Franciahögy lakói igen sok panasszal érkeztek Horvát Alexhez az elmúlt hetekben. Ezek többsége odafigyeléssel azonnal orvosolható, komolyabb anyagi ráfordításra sincs szükség hozzá. 

Növelni kell az itt élők komfortérzetét. Ehhez elsősorban a rendbe kell tenni az utcákat és köztereket, amely közül nem egy elkeserítő állapotban van. 

Ehhez átfogó út- és járdafelújításra van szükség, és nem a kampányban tapasztalt látvány útépítés formájában. Átgondoltan tervszerűen kell csinálni, mert csak akkor lehetünk hatékonyak”- sorolta feladatait Horvát Alex. Hozzátette azt is, hogy az utak, járták állapota nem csak a választókerületében van nagyon rossz állapotban, egész Szegedre jellemző probléma.

Több kisgyermekes szülő is jelezte, hogy a játszótereken, köztereken nincsenek ivókutak, pedig a nyári kánikulában erre hatalmas szükségük lenne. Ezeket a kutakat mielőbb telepíteni is kell

- folytatta a felsorolást a képviselőjelölt. Szintén a lakók kérés, hogy a Diófánál lévő kispiacot újítsák fel. „Nagyon kedvelik a helyiek ezt a piacot, sokan vásárolnak, de igencsak rossz állapotban van. Ez sem olyan költséges beruházás, amit ne lehetne rövid határidővel felújítani”- mutatott rá a képviselőjelölt.

Horvát Alex folyamatosan jelen van a választókörzetében, ahol bizalomma fogadják őt

 

A kiserdőben nagy lehetőség rejlik

A választókörzetben található kiserdő egy méltatlanúl elfeledett zöld szigete Szegedre. 

A város azzal büszkélkedik, hogy a legzöldebb települések egyike. Ehhez képest a rókusi kiserdő tele van szeméttel, elhanyagolt állapotban van.

 A környéken élők évek óta mondják, hogy jó lenne valamit tenni vele, de eddig a kérésük süket fülekre talált az önkormányzatnál. Meg kell találni a megoldást arra, hogy a terület zöld értékét megtartva, egy szabadidő eltöltésére alkalmas parkot tudjunk ott létrehozni. 

Legyen közösségi tér a jelenleg szemétlerakóként funkcionáló zöld felület

- fejtette ki Horvát Alex.

Névjegy

Horvát Alex 22 éves, a Vajdaságból származik, 2016-ban költözött Szegedre. A Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium humán tagozatán érettségizett, majd ezt követően kezdte meg tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi karán, ahol jelenleg negyedéves joghallgató. 2018-ban csatlakozott a Fidelitashoz Szegeden, a Csongrád-Csanád vármegyei szervezet alelnöke.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.