Szeged

A parkoláson és az utak, járdák állapotán javítana Kasza Bence Erik

A parkoláson és az utak, járdák állapotán javítana Kasza Bence Erik

A 13-as körzet jelöltjének Szeged turizmusának megreformálására is van ötlete

Kibédi Péter
2024. május 30., csütörtök
A parkoláson és az utak, járdák állapotán javítana Kasza Bence Erik

A turizmus helyzetének javítása, a választókerületének útjainak, járdáinak javítása és a parkolási káosz felszámolása. Ezek a tervek szerepelnek első helyen Kasza Bence Erik, Fidesz-KDNP-s képviselőjelölt tervei között.

Fülöp László és Kasza Bence Erik a haladó szemléletű városvezetés híve

 

Kasza Bence Erik fiatalos, lendületes és öletekkel teli, éppen ezért fogadta örömmel a Fidesz-KDNP felkérését, hogy legyen a 13-as választőkerület képviselője. Úgy véli, hogy a Belvárost, Északi városrészt és Fölsővárost is magában foglaló körzet az egyik legforgalmasabb része Szegednek, éppen ezért szükséges, hogy agy odafigyeléssel és állandó képviselői jelenléttel bírjon.

Erősíteni kell Szeged vonzerejét

A turisztikai területen végzettsége és szakmai múltja miatt jártas Kasza Bence Erik szerint minden kétséget kizáróan Szeged az ország egyik leglátogatottabb városa. Jönnek a turisták, érkeznek a vendégek, de nincs minden lehetőség kihasználva. "A pandémia után a kormány több segítséget adott, hogy a turizmus és a vendéglátás mielőbb visszazökkenjen a jól megszokott kerékvágásban. Ez Szegeden is sikerrel járt, a város gyorsan kedvelt célállomása lett a hazai és külföldi turistáknak. A kormányzati beruházásoknak köszönhetően, a Maty-ér, a Pick Aréna, Tiszavirág sportuszoda rendkívüli módon megnöveli a vendégéjszakákat. Ugyanakkor elkeserítő, hogy a Szabadtéri nézőszáma évről-évre csökken, nincs olyan jó híre, mint régen. A belváros tele van szeméttel, ritkán takarítják, nyáron kéregetők zaklatják az embereket. Nagyon fontos lenne, hogy végre ne csak ígéretek szintjén legyen a Tisza a város fűutcája. Ha ezeken sikerülne változtatni, akkor még vonzóbb lenne Szeged, célom, hogy ez mielőbb megtörténjen- foglalta össze a képviselőjelölt.

 

Meg kell reformálni a parkolást

A körzetben a parkolózónák bővítése miatt az itt élők fizetnek azért hogy otthonuk közelében parkolhassanak. „Ez megengedhetetlen. Ráadásul a parkolás az egész városban billeg, mert az országban a legdrágább, folyamatosan bővítik a zónákat is. 

Nem volt olyan lakossági fórum, ahol ne került volna elő. Ráadásul a körzetemben élőknek még azzal is meg kell küzdeniük, hogy a városba igyekvők az utolsó, még nem fizetős helyen hagyják az autójukat. 

A parkolót keresők dugót okoznak, a parkoló autók pedig bosszúságot, mert nem egyszer szabálytalanul, a járdát részben elfoglalva, a zöld felületen vagy éppen kapubejáróban parkolnak. A helyiek bevonásával kell átgondolni ezt a kérdést”- fogalmazott Kasza Bence Erik.

Éppen a parkolásnak köszönhető az is, hogy ezeknek a városrészeknek a legkisebb utcái is komoly igénybevételnek vannak kitéve. Ez meg is látszik a burkolat állapotán. 

Magam is meglepődtem, hogy mennyire rossz állapotban vannak az utak. Ez is egy olyan téma, ami rendszeresen előkerült. Volt aki elhívott és együtt számoltuk a kátyúkat.

De nem csak az úttest, a járdák állapota is elkeserítő, sőt balesetveszélyes. Erre az idős, nehezebben mozgó emberek hívták fel a figyelmemet. Ha bizalmat szavaznak nekem, az első intézkedéseim egyike a balesetveszély megszüntetése lesz”-ígérte meg a képviselőjelölt.

Volt, hogy elhívták kátyút számolni a fiatal képviselőt a választókerület elégedetlen lakói

 

Lendületbe jön Szeged

Hihetetlen, talán még felfoghatatlan milyen lendületet kaphat a város az ipari beruházásoknak köszönhetően

- mutatott rá Kasza Bence Erik. A fiatal képviselőjelölt úgy gondolja, hogy rövid idő alatt nagyot fejlődhet majd a város. 

Az élet szinte minden területére hatással lesznek ezek a beruházások, a kultúrától, az oktatáson át, a sporton keresztül természetesen a gazdaságra.

Amennyiben gondos gazdája van van a városnak, akkor a lehetőségek ki lesznek aknázva. Haladó szemléletű, a kormányzattal együttműködni tudó városvezetésre van szükség, hogy igazi, sikeres legyen Szeged”- jelentette ki a képviselőjelölt.

Névjegy

Kasza Bence Erik 21 éves, Szegeden él születése óta. Jelenleg egyetemi hallgató, korábban turisztikai technikus szakon végzett. Több kisebb-nagyobb szállodában dolgozott, ahol a szakmai tapasztalat mellett sok remek ötletre, lehetőségre hívták fel a figyelmet a Szegedre látogató vendégek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.