Szeged

Változékony, tavaszias időre számíthatunk

Változékony, tavaszias időre számíthatunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 22., hétfő
Változékony, tavaszias időre számíthatunk

Több ciklon örvénylik a közelünkben, emiatt a következő 2-3 napban változékony, időnként csapadékos, hűvös időjárás várható. A jövő hét második felében már egyértelműnek tűnik a melegedés iránya.

 

A Dunától keletre többfelé esőt okozó egybefüggőbb csapadékzóna fokozatosan északkelet felé mozog, miközben a derült dunántúli tájakon is erősen megnövekszik a gomolyos felhőzet. Délután az északkeleti határt is elhagyja a csapadékrendszer, de mögötte helyenként újból kialakulhat zápor. A gomolyfelhők estefelé összeesnek, a záporok megszűnnek. A Dunántúlon és az északkeleti tájakon estig élénk, olykor erős széllökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a hétfői maximum hőmérséklet 15 fok lesz.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.