Szeged

Csapadék nem érkezett a fronttal, sok napsütésre számíthatunk

Csapadék nem érkezett a fronttal, sok napsütésre számíthatunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 11., csütörtök
Csapadék nem érkezett a fronttal, sok napsütésre számíthatunk

Az érkezett hidegfront nem hozott csapadékot, és mivel a következő napokban is anticiklon hatására száraz, meleg időre számíthatunk, főként az Alföldön tovább fokozódhat az aszály.

 

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Az északias szelet élénk, kevés helyen erős széllökések kísérik. Délutánra 19 és 26 fok közé melegszik fel a levegő. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hidegfront ellenére akár 25 fok is lehet Szegeden.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.