Szeged

Szegeden kezdődött az "Ültess, hogy élhess" akció

Szegeden kezdődött az "Ültess, hogy élhess" akció

A teremtett világ védelme és fenntarthatósága közösségi ügy-

Márton Andrea
2024. március 18., hétfő
Fotó: Gemes Sandor gemes.sandor@gmail.com
Szegeden kezdődött az "Ültess, hogy élhess" akció

Ültess, hogy élhess! KDNP által meghirdetett faültetési akció első állomásán tíz gyümölcsfát ültettek el Kiskundorozsmán a Hősök ligetében.

A KDNP Ültessünk, hogy élhessünk! nevű országos faültetési programsorozatának nyitórendezvénye Kiskundorozsmán - Fotó: Gémes Sándor

 

A teremtett világ védelme és fenntarthatósága közösségi ügy, amelyért a jövőben helyi és országos szinten egyaránt tenni kell - hangsúlyozta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Aki fát ültet, az mindig a hosszútávú célokban hisz

- emelte ki az államtitkár.

Fülöp Attila elmondta, a kezdeményezésnek három fontos célja van: a teremtett világ védelméért való tenni akarás, az aktív cselekvésre való felhívás, valamint a figyelemfelkeltés. A programsorozat közvetlen célja pedig a közösségépítés - fűzte hozzá. A politikus úgy fogalmazott,a teremtésnek az ember ugyanúgy részese, mint a természet, és az embernek nemcsak a szabadság adatott meg, hanem a felelősség is, amellyel tennie kell a természetért.

Leszögezte: 

a teremtésvédelem nem egy harcos ideológia, hanem egy természetes, felelős viselkedése az embernek.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt korábban is elindított hasonló programsorozatokat, amelyekkel a "nem élő környezet megújítására és karbantartására" hívta fel a figyelmet. Példaként megemlítette a "Fogadj örökbe egy keresztet!" és az "Állíts egy keresztet a békéért!" nevű kezdeményezéseket.

Ruzsa Roland, önkormányzati képviselő elmondta: bízik abban, hogy a jövőben még több település csatlakozik a programhoz.

Másfél évtizeddel ezelőtt áldatlan állapotok uralkodtak a Hősök Ligetében, de köszönhetően annak, hogy Kiskundorozsmának olyan önkormányzati képviselője volt, mint Mihálffy Béla, aki ma már országgyűlési képviselőként dolgozik, ma már a liget sokkal szebb környezetet biztosít számunkra

- emelte ki az önkormányzati képviselő. Beszámolt arról, hogy Kiskundorozsmán az elmúlt években megújult a kápolna, a stációkat helyre állították és elkészült a székelykapu.

A környezettudatos életmód fontos szerepet játszik a képviselő életében. Az elmúlt időszakban Kiskundorozsmán rengeteg közösségi szemétgyűjtést szerveztek, illetve Mihálffy Béla országgyűlési képviselővel közösen számos figyelemfelkeltő táblát helyeztek el, azzal kapcsolatban, hogy a hulladékot a kijelölt helyeken dobják ki.

Haág Zalán önkormányzati képviselő elmondta, a KDNP fontosnak tartja a teremtett világ védelmét és ennek egyik látványos programja az országos akciósorozat, amelynek során minden vármegyében, akár több helyszínen is gyümölcsfákat ültetnek.

Fontosnak tartjuk, hogy ne tűnjenek el az őshonos gyümölcsfák még a városok és a települések közterületeiről sem, hanem bárki aki itt megfordul, akár fiatal, akár idős, láthassa majd ennek a faültetésnek a gyümölcsét

- hangsúlyozta Haág Zalán.

Fülöp Attila és a KDNP helyi képviselői, valamint Fülöp László, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje közösen tíz gyümölcsfát ültetett el a Hősök ligetében.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.