Szeged

Megérkezett Csehországból a második önjáró troli is Szegedre

Megérkezett Csehországból a második önjáró troli is Szegedre

2024. március 11., hétfő
Megérkezett Csehországból a második önjáró troli is Szegedre

Megérkezett Csehországból a második önjáró troli is Szegedre.

 

Az új trolik áramellátás nélkül akár 50 kilométert is képesek megtenni, így akár egy felsővezeték-probléma esetén is tovább tud haladni, ezzel megakadályozva a dugó kialakulását. A járművek mintegy másfél hónap múlva állhatnak forgalomba.

A járművek tartozéka a légkondicionáló, a korszerű utastájékoztató berendezés, és a fedélzeti bankkártyás jegyautomata is. A járműveken a megérkezést követően megjelenő jövőbeli matricázás a járművek “zöld” mivoltát lesz hivatott kiemelni. 2024. március 5-én a SOR Libchavy s.r.o. leszállította az első trolibuszt az SZKT telephelyére. A többi jármű szállítása ugyanebben hónapban fog megvalósulni.

A járművek utasforgalomba állítása előtt a teljesítményelektronikai rendszer beállítása és az SZKT energiaellátó felsővezetékhálózatához hangolása, valamint járművezetői oktatások kapcsán utasok nélkül fog próbajáratként közlekedni a városi trolibusz hálózaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.