Szeged

Nincs szerencséje az oszlopokkal az önkormányzatnak

Nincs szerencséje az oszlopokkal az önkormányzatnak

Mekk Elek-díjas kivitelezések Szegedről

Kibédi Péter
2024. január 18., csütörtök
Nincs szerencséje az oszlopokkal az önkormányzatnak

Szerdán írtuk meg, hogy a Bartok téren mindamellett, hogy igencsak megcsúsztak egy egészen érdekes, de Szegeden közel sem szokatlan megoldást választottak egy oszlop elhelyezésére. 

Legalább nem dőlt ki a helyéről egyelőre (Fotó: SzegedMA)

 

Döbbenten láttam, hogy az út közepére tettek egy lámpaoszlopot. Mint gyakorló nagymama szeretném megkérdezni 1. kinek támadt ez az ötlete? 2. ki adott rá engedélyt? Mire megfordulok, hogy bezárjam a kaput, az unokám már ezerrel száguld a lábbal hajtható biciklijével és csattan az oszlopon!

- hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. A kérdést a közösségi médiában is írt egy bejegyzést, ahol a többség egyetértett a szokatlan megoldással.

Az oszlopokkal nem először gyűlik meg a baja az önkormányzatnak.

Újszegeden, a Belvárosi hídon a kerékpársáv közepére sikerült kirakniuk egy oszlopot. Ha a nyilat követi a kerékpáros… Mutatjuk:

Irány az oszlop-akadályverseny kerékpárosoknak (Fotó: SzegedMA)

 

 

Az Oskola utcában, amit egyszer félkész, majd hónapokkal később kész állapotban is átadtak, ott egy útbaigaztó tábla dőlt ki a helyéről.

Kivitelezési gyöngyszem az Oskola utcában (Fotó SzegedMA)

 

A „bónusz” nem egy oszlop. Az önkormányzat olyannyira remekül tervez, hogy olykor oszlopot sem visznek a forgalom akadályozására, besegít a természet. Az Aradi Vértanúk terén, a trolibusz megállóját sikerült úgy kialakítani, hogy a 10-es és 8-as troli úgy tud csak megállni, hogy a harmadik ajtajáról egy szép vastag fa tövébe léphet le az utas. Így:

Megálló a fa tövében, igen egyedi megoldás (Fotó: SzegedMA)

 

Ezek kiragadott példák, mert sajnos tucatjával találni hasonló hibákat Szegeden, aminek mindegyike a hanyag, nem megfelelő tervezés és kivitelezés eredménye. De természetesen a város így is örömmel átvette azokat.

Megkérdeznénk ezekről a városvezetés véleményét is, de ott nem szokás sajtómegkeresésre, és a szegedi polgárok kritikájára válaszolni, így fölöslegesen nem írunk levelet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.