Szeged

Meggyújtották az első lila gyertyát, a hit jelképét a város adventi koszorúján

Meggyújtották az első lila gyertyát, a hit jelképét a város adventi koszorúján

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Botka László, Szeged polgármestere együtt gyújtotta meg az első gyertyát

Kibédi Péter
2023. december 3., vasárnap
Meggyújtották az első lila gyertyát, a hit jelképét a város adventi koszorúján

A hagyományoknak mgfeleleően és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Botka László, Szeged polgármestere együtt gyújtotta meg az első gyertyát a város adventi koszorúján a Dóm téren.

 

"Karácsonykor jobban oda tudunk figyelni egymásra"- mondta beszédében Botka László, aki azt is elárulta, hogy 3500 karácsonyi csomagot oszt szét az önkormányzat a rászorulók között. A polgármester kifejtette, hogy Szegeden sokféle világnézet és vélemény él együtt. „Alapvető emberi értékeinkben egyek vagyunk. Minden egyes ember vágyik a szeretetre, és a reményre. Kívánom, hogy ez töltse be a következő hetekben Szegedet.”

Kiss-Rigó László advent fontosságáról, a karácsonyi készülődésről beszélt, az egymásra odafigyelésre hívta fel a figyelmet. „Kimondva, kimondatlanul vágyunk egy kis szeretetre, nyugalomra. Azt várjuk, hogy karácsonykor néhány órára, néhány napra sikerüljön olyan körülményeket teremteni, hogy családi körben, szeretteinkel tudjunk együtt tölteni ünnepi pillanatokat. A püspök atya kiemelt, hogy karácsonykor jobban feléled az emberekben a tettre kész szolidaritás, másikra figyelés. "Köszönet mindenkinek, aki így gondolkodik és így tesz, és segít abban, hogy a rászorulóknak is örömet vigyünk a karácsonyba"-mondta Kiss-Rigó László.

A beszédek után közösen gyújtották meg a város adventi koszurúján a hit lila gyertyáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.