Vélemény

Szeged (tömeg)közlekedése elbukott

Szeged (tömeg)közlekedése elbukott

Hiába büszkék rá a Városházán, a rendszer átalakítása hibás volt.

2023. november 14., kedd
Szeged (tömeg)közlekedése elbukott

 

Néhány hete olvastam, hogy a nagy sárga tornyos házban mennyire elégedettek Szeged közlekedésével. Amit ott újítottak meg és alakították át. 

Azt gondolom, hogy politikai oldaltól függetlenül kijelenthető, hogy ez nem igaz.

Szeged közlekedése és tömegközlekedése egy teljesen félresikerült, elhibázott döntéssorozat okaként a város járhatatlan. Dugók tömkelege keseríti meg az emberek életét. Bár sikk a harmadik híd hiányára kenni mindezt, de kár lenne azt hinni, hogy a Dugonics téren emiatt lenne dugó reggel és délután. Ott bizony az elhibázott belvárosi forgalmi rend, a rosszul beállított lámpák és a parkolási rend torzzá alakítása sokkalta inkább közrejátszik.

Na meg a tömegközlekedés teljes szétverése.

Valamikor 15-20 éve Szeged arra lehetett a legbüszkébb, hogy egy kiszámítható és a mindennapokban valós segítséget jelentő tömegközlekedése volt. Mára a vonalak összevonásával, átalakításával, a járműpark esztelen cserélésével, a jegyárak drasztikus emelésével egy használhatatlan rendszert alakítottak ki.

Erre nagyon kár és nehéz büszkének lenni… jobbról és balról...

A cikk szerzője: Süle Ferenc

Ez az írás egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség álláspontját. A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk. Szívesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket közre is adunk.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: szegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.