Bulvár

Debütáló kislemez és videó a Drasztik zenekartól

Debütáló kislemez és videó a Drasztik zenekartól

2016. augusztus 18., csütörtök
Debütáló kislemez és videó a Drasztik zenekartól
Drasztik_zenekar

Megjelent a szegedi Drasztik zenekar debütáló kislemeze Kislemez 1. címmel, melyet egy különleges videóval is megtámogattak a Nőtlenszálló című dalhoz.

A Drasztik zenekar 2015 elején jött létre Szegeden, az alternatív rockban utazó csapatot

Kondacs Gergely

(basszusgitár),

Madák Róbert

(gitár),

Polyák Balázs

(gitár, ének) és

Szabó Zoltán

(dob) négyese alkotja. „Olykor születnek szerethető dallamok, olykor akadnak felejthető szótagok, olykor vannak koncertek; de a zeneszeretet úgy tartja egyben a zenekart, ahogyan köldökzsinórja az értelmes életeltöltésnek maga a zenélés” – fogalmazza meg a szegedi banda ars poeticáját. A zenekar szerzői kiadásban jelentette meg debütáló kislemezét 2016 nyarán Kislemez 1. címmel. A négy dalt tartalmazó bemutatkozó anyag meg is hallgatható:

A kislemez stream-elhető

iTunes

-ról,

Spotify

-ról, illetve

Deezer

-ről is, valamint

ITT

meg is vásárolható. A srácok úgy fogalmaztak, hogy az első EP-jük egyből válogatás is lett. Ugyan nem best of, hiszen nem ilyen szerkesztési elv vezérelte őket, hanem azok az előzmények, amelyek nagymértékben meghatározzák mind a mai napig a zenekart: „Szerzői kiadásban adtuk ki korábbi formációban (még DrasztikAkusztikként) 2013-ban az Örök harc című lemezt, amelyről két dalt is átemeltünk azért, hogy aki esetleg ismeri (vagy mostanában ismerkedik vele), ő is láthassa, hogy milyen változások történtek zenekari szinten. Valamint a mostani cím nélküli anyagra még két másik dal is felkerült, amelyek ez idáig csak koncertjeinken voltak hallhatók.” A felvételek és keverés 2016-ban, Szegeden az Randr Stúdió-ban készültek. Ehhez az anyaghoz elkészítették első klipjüket is a Nőtlenszálló című dalukra. Ennek érdekessége, hogy teljes egészében GoPro-val rögzítették a videót, így megismerhetjük az alkotók nézőpontját, és megidéződik a ’90-es évek hangulata, amelyben a tagok szocializálódtak http://www.youtube.com/watch?v=PKfgSUIX1Nc&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.