Bulvár

Kár lenne temetni a grunge-ot – megjelent a szegedi Exit Music második nagylemeze

Kár lenne temetni a grunge-ot – megjelent a szegedi Exit Music második nagylemeze

2016. július 31., vasárnap
Kár lenne temetni a grunge-ot – megjelent a szegedi Exit Music második nagylemeze
exit_music_2016

A Szédül című korongon harapós grunge-téma, popszám, akusztikus dal és számos más szerzemény mutatja be a zenekar elmúlt hat évét.

A Lángoló Gitárok zenei blogon jelent meg az alternatív rockot grunge és folk hatásokkal keverő

Exit Music

második albuma, a Szédül. A 2010-es Hadd fájjon mindenkinek című korong folytatására ugyan hat évet kellett várni, de a tagcserékkel tarkított időszak végére egy remek rocklemez született meg a szegedi Black Hole Sound stúdióban. A Szédül érdekessége, hogy

Albert Péter

énekes-ritmusgitáros mellett

Nagy Zalán

szólógitáros is bekapcsolódott a dalírásba, valamint egy vokalistával is gazdagodott a banda

Hévizi Mariann

által, aki az énekharmóniákat szépíti meg a hangjával. „Sok változáson ment keresztül a zenekar, és ideje volt már egy újabb mérföldkővel összegezni ezt a korszakot ” – mondta el hírportálunk Albert Péter, valamint hangsúlyozta, hogy nagy pozitívumnak érzi azt, hogy ötfősre bővült az Exit Music gárdája, ugyanis így jóval színesebb és sokrétűbb lett a zenekar muzsikája. „Mindenki próbálja kicsit a maga stílusát belevinni a zenébe, ez az én esetemben a népzenei iránti érdeklődésem miatt egy új, folkos irányt jelent” – fűzte hozzá Hévizi Mariann.

exit_music001kf

A lemezen vegyes a felhozatal, akad olyan dal, ami tíz évvel ezelőtt született, mégse játszotta soha az együttes, van akusztikus szám is, melyben csak a vokalista hölgy énekel, de hallhatóak 1-2 perces instrumentális szerzemények, valamint popszámok és keményebb megszólalású dalok is, mondhatni a Szédül egy ösztövér album. Az ösztövér jelleg a dalszövegekben is tükröződik, ugyanis magyar és angol nyelvű dalszövegek is elhangzanak a korongon. Az album elkészülését nehezítette, hogy az Exit Music felállása felvételek alatt is változott, az eredeti dobos,

Institóris Ádám

játéka hallható lemez több dalán, azonban miután ő kiutazott Kanadába, három szám erejéig

Mozsár Mátyás

, a néhai Real Lies dobosa ugrott be helyette, aki régen szintén játszott a zenekarban. Egy tételben cajon is szerepel, azt

Varga Ákos

szólaltatta meg, a két utolsóként megszületett dalban pedig már

Kiss Bertalan

, a jelenlegi dobos játszik. Az együttes életkor tekintetében nagy szórással bír, Turcsányi Áron, a basszusgitáros most végzett az alapképzéssel az egyetemen, Kiss Bertalan pedig nemrég nősült, ezek az események kihatnak a koncertezésre is, de ez nem jelent inaktivitást. „A Várkertben tartottuk a lemezbemutató koncertet, sokan eljöttek, és nagyon élveztük, legközelebb szeptemberben játszunk Szarvason és Budapesten is, ha minden összejön” – árulta el Hévizi Mariann.

exit_music005kf

A Szédül pozitív visszajelzéseket kapott, és hamarosan videó is készül majd az egyik dalhoz, azonban erről egyelőre részleteket nem árult el a zenekar. „Gyakran temetik a grunge stílust, pedig úgy tűnik, mintha mindig a fénykorát élné, stílusjegyeit a mai napig egy csomó modern rock irányzatban fel lehet fedezni” – fogalmazott a műfajról Albert Péter. „A grunge jelenlegi felfutásának megvan a nemzetközi háttere, a nagy zenekarok, mint például az Alice In Chains aktivizálódása, aminek a hatása érződik hazánkban is” – tette hozzá Nagy Zalán. Kiemelte, hogy rengeteget számít az, hogy az internet által egyre könnyebben elérhető bármilyen stílusú zene, nagyon sok jó produkciót lehet hallani, számos újdonság és igényes zene található meg online, ami inspirálóan hathat, mivel már ahhoz, hogy néhány számot felvegyen egy zenekar, nem szükséges akkora anyagi háttér, mint egy egész albumhoz, így az internet által jóval könnyebb elérni az embereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.