Bulvár

Előzetesbe kerülhetnek a mozgáskorlátozott férfi kirablói

Előzetesbe kerülhetnek a mozgáskorlátozott férfi kirablói

2016. július 15., péntek
Előzetesbe kerülhetnek a mozgáskorlátozott férfi kirablói

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik május 23-án, Szegeden harmadik társukkal együtt mozgásában korlátozott férfit raboltak és fosztottak ki.

A gyanú szerint az őrizetbe vett egyik férfi korábbról ismerte a sértettet, tudott arról, hogy a sértett nehezen közlekedik. A gyanúsított május 23-án megjelent a sértett szegedi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy mobiltelefonját a sértett motorkerékpárjára kívánja cserélni. A gyanúsított, amíg az ingatlanban tartózkodott, értesítette két társát, hogy több olyan vagyontárgya van a sértettnek, amelyet el tudnának vinni, ezért ők is megjelentek a lakóháznál. A gyanúsított el akarta vinni a sértett fűnyíróját, amelyet a sértett megpróbált megakadályozni akként, hogy megfogta a fűnyírót, a gyanúsított azonban őt ellökte, a sértett a lökéstől elesett. Az elkövető két társa eközben a sértett tulajdonában álló további ingóságokat, mobiltelefont, szerszámokat vettek magukhoz, kihasználva a férfi bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes egészségi állapotát. A sértettet ellökő gyanúsított az esti órákban visszatért a sértett ingatlanába, tőle kölcsönkérte a kerékpárját, amelyet a részére nem vitt vissza, azt eltulajdonította. A sértettől összesen mintegy 84 ezer forint értékű dolgot vettek el. A Szeged Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanú szerint a fűnyíró eltulajdonításakor tetten ért, a sértettel szemben erőszakot alkalmazó gyanúsított, valamint a sértettől ingóságokat eltulajdonító, kifosztás bűntettével gyanúsított további elkövető előzetes letartóztatását kezdeményezte szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint tanúk befolyásolásának veszélye miatt. A Szegedi Járásbíróság csütörtökön az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónap időtartamra elrendelte az egyik gyanúsított előzetes letartóztatását, míg a másik gyanúsított előzetes letartóztatásának kérdésében a döntés folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.