Bulvár

A szépség került porondra az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

A szépség került porondra az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

2015. július 27., hétfő
A szépség került porondra az ÁGOTA-táborban + FOTÓK
agota_bal_szepsegverseny135_gs

"Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, a mai nap is pontosan az ő nagyszerűségük ünnepe volt" - mondta Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapítója. Szépségversennyel egybekötött bált tartottak a doboz-szanazugi ÁGOTA-táborban.

"Itt vagyunk a 19. évi országos ÁGOTA-táborban, ahol bizony a szépségverseny - hasonlóan a korábbi programjainkhoz - pontosan annak a jelentőségét húzza alá, amit 19 éve igyekszünk közvetíteni, miszerint ezek a gyerekek tényleg az érdemeiktől függetlenül elfogadhatóak, szeretetre méltóak és szépek. Ezalatt nem feltétlenül csak az esztétikai szempontokat kell érteni, hanem a belső szépséget is. Itt egy egészen más minőségben tapasztalja meg saját magát a gyerek, a zsűri pedig igyekszik mindig odafigyelni arra, hogy a belső kisugárzást is bírálja. Azt gondolom, általában ez a belső kisugárzás az, ami meghatározó, és láthattuk az egyes korcsoportnál, a serdülőknél és a kamaszoknál egyaránt, hogy ez valóban szerepet játszott a végső sorrend kialakulásánál" - fogalmazott portálunknak

Kothencz János

.

agota_bal_szepsegverseny23_gs

"Nagyon sok információt kapunk a gyermekekről, közvetlenül tőlük ezekben a táborokban. Nagyon sokan vannak itt olyanok is például, akik különdíjasokként, vagy akár más módon jutalmazva, nagyon nehezen élik meg ezeket az élményhelyzeteket, ha viszont megélik, akkor egy hihetetlenül nagy űr töltődik ki bennük általa. Egy egészen másfajta önbecsülés indul útjára. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, a mai nap is pontosan az ő nagyszerűségük ünnepe volt. Erről szól mindig a szépségverseny, és mindenekelőtt arról, amiről annak előtte az ÁGOTA-bál is, hogy ők nemcsak azok, amilyen gondolatok nagyon sokszor megjelennek egy negatív, túlzó, általánosításokon alapuló társadalom véleménynyilvánításában. Ők nemcsak előítéletek alanyaiként élhetik a hétköznapjaikat, hanem olyan emberekként is, akik például felkérték itt a lányokat egy tangóra, egy keringőre, vagy éppen egy foxtrottra, akik megadják a módját annak, ahogyan együtt vannak egy másik emberrel. Ők legalább olyan szépek és nagyszerű emberek, mint bárki más saját gyermeke, unokája, függetlenül attól, hogy a családjukat sajnálatos okoknál fogva elvesztették. Ha valahol gyógyulhatnak sebek, akkor az az ilyen szeretetteljes közeg, ahol a gyerekek tényleg azt tapasztalják meg, hogy ők mindentől függetlenül elismerhető személyiségek. Ez az, ami építi őket. A gyógyír az önbizalmatlanságra a szeretet" - tette hozzá az alapító. A szépségverseny zsűrijében helyet foglaló

Berecz Sándor

, a Békés Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, április óta felügyeli a doboz-szanazugi tábor működését, amely korábban bár Erzsébet-táborként üzemelt, azonban nem minden funkcionált benne megfelelően. "Fontos volt, hogy megtaláljuk azokat a partnereket, akikkel együtt tudunk dolgozni. Így jött az ÁGOTA-tábor helykeresése, és azt látom, hogy ez a 250 fő, akikkel jelenleg működik a tábor, egy nagyon jó kezdetet jelentenek a létesítmény újraélesztésében. Abban vagyunk érdekeltek, hogy ezt az ifjúsági tábort ebben a nagyon szép természeti környezetben fel tudjuk éleszteni, visszaadva annak a régi hírének, amellyel hosszú éveken keresztül a Békés megyei és az országon túli gyerekeket várta. Ez persze elképzelhetetlen fejlesztések nélkül, amihez szeretnénk uniós forrásokat aktiválni. Nem utolsó sorban szeretnénk a tábor működését időben minél inkább kibővíteni, hogy ne csak a nyári időszakban, hanem a kora tavaszi és a késő őszi időszakban is elérhető legyen" - árulta el portálunk kérdésére Berecz Sándor.

agota_bal_szepsegverseny01_gs

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a XIX. ÁGOTA-tábort a Békés Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány ifjúsági táborában rendezik meg. Úgy gondolom, mind a gyermekek, mind a munkatársak általános megelégedettségére. Ez egyben azt is mutatja, hogy a jövő évi, XX. ÁGOTA-tábort szintén itt kívánja megrendezni az ÁGOTA Alapítvány. Az elmúlt napokban többször részt vettem a tábor rendezvényein, és véleményem szerint - a 19 év tapasztalatát felhasználva - kiváló programokat szerveztek az alapítvány munkatársai. Ennek a rendezvénysorozatnak a csúcspontja volt a mai bál és a szépségverseny, amelyen Kothencz János felkérésére zsűritagként vettem részt. Nagy élmény volt a gyermekek számára, és természetesen mindenkinek élvezetes volt, de a szépségkirályok és szépségkirálynők számára volt a legemlékezetesebb ez az este. Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, minden helyezettnek és a díjazottaknak egyaránt. Nem volt egyszerű a zsűrinek meghoznia a döntését, hiszen nagyon színvonalas verseny zajlott a kifutón. A döntés nehézségét az is mutatja, hogy több esetben megosztott helyezéseket ítéltünk meg" - fogalmazott

Sipiczki János

, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Békés Megyei Kirendeltségének főreferense.

A szépségversenyben az alábbi táborozók végeztek elsőként:

Balla Kitti (Bácsalmás): "Nem tudom elmondani, mit érzek, mert még fel sem tudtam fogni ezt az egészet. Ahhoz képest, hogy amikor először voltam a táborban, semmilyen helyezést sem értem el, most hirtelen első lettem. Kevés önbizalmam van, nem is gondoltam volna ezt sokáig. A vége felé kezdtem el hinni abban, hogy talán van esélyem." Varró Vivien (Csanádpalota): "Jó itt lenni a táborban, mert itt végre ki lehet kicsit kapcsolódni. Nem bántja senki a másikat, mindenki barátságos. Szinte meg sem tudom számolni, hány barátot szereztem itt az elmúlt napok alatt. Az esti diszkók nagyon tetszettek, és ezt a mostani bált is nagyon élveztem." Kiss Kornélia (Kecskemét): "Jól érzem magam a táborban. A csocsóverseny nagyon tetszett, második lettem párosban. Azt pedig soha nem fogom elfelejteni, hogy első lettem a szépségversenyen."

agota_bal_szepsegverseny133_gs

Horváth Norbert (Koppánymonostor): "Örülök, hogy nyertem, nem számítottam rá." Berényi Dániel (Jász-Nagykun-Szolnok megye): "Tavaly is voltam már az ÁGOTA-táborban, azt is nagyon élveztem, különösen a strandolást, de az idei talán még jobb. Örülök a koronának, egyáltalán nem gondoltam volna, hogy én nyerek. Amikor felmentem a színpadra, azt hittem, talán kapok egy különdíjat, így különösen jól eső meglepetés volt ez az első hely." Ábrahám Attila (Csanádpalota): "Jól érzem magam itt, bár most van egy kis szerelmi bánatom. A díjnak örülök, korábban, az ÁGOTA családi napján voltam már egyszer második is."

Szépségversenyen mérettették meg magukat az ÁGOTA-tábor lakói - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=555950

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.