Bulvár

Nyilvános defibrillátor mentette meg egy férfi életét az osztrák parlament épületében

Nyilvános defibrillátor mentette meg egy férfi életét az osztrák parlament épületében

2015. január 25., vasárnap
Nyilvános defibrillátor mentette meg egy férfi életét az osztrák parlament épületében

Nyilvánosan használható defibrillátor mentette meg egy férfi életét, aki az osztrák parlament épületében kapott szívinfarktust szombaton késő délután.

Egy dél-tiroli látogatócsoport egyik tagja lett rosszul, akinek a személyzet nyújtott elsősegélyt, ennek köszönhetően élte túl az esetet - közölte parlament szóvivője. A bécsi Általános Kórházba (AKH) szállították a férfit, aki a kórház tájékoztatása szerint már túl van az életveszélyen. Január elején egy férfi öt órán keresztül feküdt a metró liftjében és mivel nem érkezett segítség, életét vesztette. Ezért a bécsi tömegközlekedési vállalat (Wiener Linien) bejelentette, hogy köztéri defibrillátorokat telepít a forgalmasabb csomópontokra. Az életmentő szerkezet már megtalálható a Praterstern, Karlsplatz, Westbahnhof, Schwedenplatz, Stephansplatz és Volkstheater megállóknál. Tavasszal további kilenc defibrillátort terveznek elhelyezni, a projekt végére 50 és 70 között lesz a köztéri életmentő készülékek száma a városban. A hirtelen szívhalál az egyik leggyakoribb halálok Ausztriában. A túlélési esély 10-15 százalékos, ami megfelelő segítségnyújtási feltételek között 50 százalékosra is emelkedhet. Az Osztrák Vöröskereszt tájékoztatása szerint évente 15 ezer ember hal meg Ausztriában hirtelen szívleállás következtében, vagyis csaknem tízszer annyian, mint közlekedési baleset során. Az infarktus általában minden előjel nélkül történik. Az esetek harmadában többnyire nincsenek egyedül a betegek, vagyis az időben érkező segítség életet menthet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.