Bulvár

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt

Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt

2014. szeptember 12., péntek
Az ország nagy részén továbbra is figyelmeztetés van érvényben a sok eső miatt

Két megyében másod-, tizenhárom megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésében közölte: másodfokú figyelmeztetést adtak ki Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, ahol 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat. Ugyancsak sok eső várható, így elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, továbbá Budapesten felhőszakadásra is figyelmeztetnek. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, illetve zivatar során rövid idő alatt is 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Mindemellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 16-23 Celsius-fok között alakul, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akár 28-30 fok is lehet. Késő estére 13-19 fok közé hűl le a levegő. Késő este délnyugat felől várhatóan újabb intenzív csapadékzóna éri el az országot, szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon, főként a nyugatabbi tájakon valószínű jelentős mennyiségű csapadék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.