Bulvár

A rendőrségen kértek menekültstátuszt

A rendőrségen kértek menekültstátuszt

2013. március 5., kedd
A rendőrségen kértek menekültstátuszt

Húsz határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában Csongrád megyében. Közülük négyen a Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkeztek menekültstátuszért.

Maliból, Burkina Fasóból, Bangladesből, Szíriából, Algériából és Pakisztánból származó határsértőket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei március 5-re virradó éjszaka négy helyszínen Röszke külterületén. Valamennyiükre a stabil hőkamera hívta fel a rendőrök figyelmét. Hajnalban a szegedi Mars téren igazoltattak az egyenruhások négy embert, akikről kiderült, hogy szíriai és algériai állampolgárok, akik illegálisan érkeztek hazánkba. Négy algériai férfi a Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkezett, ők menekültstátuszért folyamodtak. A rendőrök 2013-ban eddig több mint 1200 határsértőt fogtak el Csongrád megyében, ami több mint kétszeres növekedés a megelőző év hasonló időszakához képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.