Bulvár

A kánikula fűti a mobilos alkalmazások piacát

A kánikula fűti a mobilos alkalmazások piacát

2012. július 8., vasárnap
A kánikula fűti a mobilos alkalmazások piacát

Az extrém meleg miatt jelentősen megugrott a közelmúltban az időjárás-előrejelző applikációk iránti kereslet - írta a Világgazdaság.

A Google Play Store-jában például jelenleg egy ilyen alkalmazás a legnépszerűbb, ami ritkán fordul elő, annak ellenére, hogy a legtöbb felmérés szerint a mobileszközt használók jellemzően már okostelefonjukon vagy táblagépükön tájékozódnak az időjárásról - tájékoztatták a lapot a cégnél. Az időjárás-figyelő alkalmazást fejlesztő Időkép Kft.-nél a Világgazdaság kérdésére elmondták: a társaság applikációját a megjelenése óta eltelt két hétben androidos készülékekre 57 ezer felhasználó töltötte le, s a legfrissebb felmérések szerint naponta átlagosan 20 ezren használják. Hasonlóak a tapasztalatok az Apple App Store-jában: bár a társaság az iPhonos alkalmazással csak hétfőn lépett a nyilvánosság elé, az első nap máris 7600-an telepítették fel készülékükre a programot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.