Bulvár

Határsértők inváziója a hétvégén a megyében

Határsértők inváziója a hétvégén a megyében

2011. október 10., hétfő
Határsértők inváziója a hétvégén a megyében

Összesen nyolcvanöt határsértőt fogtak el a rendőrök hétvégén Csongrád megye déli részén - közölte a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka hétfőn a Tisza-parti városban.

Az illegális migránsokat huszonöt helyszínen tartóztatták föl, a legtöbben Ásotthalom közelében, az erdős területen próbálták meg átlépni a magyar-szerb határt - mondta

Éberhardt Gábor

a felderítésről tartott sajtótájékoztatón. Az első nagyobb csoportot még pénteken, röviddel éjfél előtt, Ásotthalom külterületén fedezték fel a járőrök. Néhányan közülük a határrendészeket meglátva megpróbáltak elszaladni, de a terület lezárása után őket is előállították – közölte az alezredes. A határsértőkkel tartott egy szerb állampolgár is, aki ellen embercsempészés miatt már korábban elfogatóparancsot adtak ki, ellene büntetőeljárás indult – tette hozzá a parancsnok. Szombat hajnalban Röszke és Mórahalom között, a Madarász-tó környékén fedeztek fel a határrendészek két, húsz tagból álló csoportot. Elfogásukban a határrendészeti kirendeltség munkatársai mellett részt vettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság más egységei és polgárőrök is. Aznap éjfélig félóránként, óránként fogtak el újabb kisebb csoportokban érkező migránsokat – mondta Éberhardt Gábor. A határsértők tizenkét állam polgárai közül kerültek ki. A legtöbben, huszonheten török állampolgárok voltak, akik legálisan léptek Szerbia területére – közölte az alezredes. A migránsok közül nyolcan nem először próbálkoztak illegálisan bejutni Magyarországra, ellenük beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben, hárman pedig hamis okmánnyal akarták igazolni magukat, mindannyiuk ellen büntetőeljárás indult. A legfiatalabb határsértő egy 15 éves indiai fiú volt, aki több mint egy esztendeje indult el hazájából. A 62 kilométeres Csongrád megyei magyar-szerb határszakaszon az idén eddig 1300 határsértőt fogtak el, az átkelőhelyeken 900 embert tartóztattak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.