Bulvár

Kék hírek: rendőrkézen a tömörkényi szatír

Kék hírek: rendőrkézen a tömörkényi szatír

2010. május 27., csütörtök
Kék hírek: rendőrkézen a tömörkényi szatír

Elfogták a csongrádi nyomozók azt az 51 éves szegedi férfit, aki Csongrádon és Tömörkényen is kislányok sérelmére követett el bűncselekményt – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az 51 éves gyanúsított május 3-án Csongrádon szólított meg egy iskolából hazatérő 7 éves kislányt és arról érdeklődött, hogy merre van az egyik városi intézmény. Kérte a kislányt, hogy szálljon be az autójába, és mutassa meg neki, hogy merre kell menni. A gyerek egyik felnőtt ismerőse látta, hogy mi történik, ezért azonnal szólt a kislány édesanyjának, aki utána futott az autónak. Erre a férfi lassított és kilökte a sértettet a kocsiból, aki szerencsére horzsolásokkal megúszta. A Csongrádi Rendőrkapitányság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt kezdett nyomozásba. Ennek során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 51 éves szegedi lakos gyanúsítható megalapozottan, akit elő is állítottak. Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi két héttel korábban Tömörkényen egy kilenc éves kislányt szólított meg, majd a gyerek előtt elővette a nemi szervét. A gyanúsítottat az utóbbi sértett is egyértelműen felismerte, ezért vele szemben szeméremsértés miatt is büntetőeljárás indult.

Mindent vittek, ami mozdítható volt

Az egyik szomszédhoz háromszor, míg a másikhoz kétszer tört be egy csanyteleki testvérpár és egyik ismerősük. A csapatnak helybeli orgazdája is volt. A 19 és 16 éves testvérpár, illetve 25 éves felgyői segítőjük mindent vitt a tanyákból, amit mozdítani tudtak. Főként az elektronikai cikkeket kedvelték, de a talicskát, a vaskályhát, a paplant, a szivattyút és a befőtteket sem kímélték. Az általuk lopott tárgyak egy részét megtartották, míg a többit felgyői társuk segítségével egy 42 éves helybeli lakosnak értékesítették. A csongrádi nyomozók a házkutatások során a bűncselekményből származó holmik legnagyobb részét meg is találták az orgazdánál, akit ezután szintén előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A Csongrádi Rendőrkapitányság a testvér és segítője ellen üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal (betöréses) elkövetett lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.