Bulvár

Magyarországon tartóztattak le egy olasz maffiózót

Magyarországon tartóztattak le egy olasz maffiózót

2009. szeptember 19., szombat
Magyarországon tartóztattak le egy olasz maffiózót

A nápolyi Casalesi–klán egyik vezető tagját tartóztatták le Nagylaknál a magyar-román határon - adta hírül az MR1 Kossuth Rádió szombaton.

Az olasz ANSA hírügynökség jelentése szerint

Giancarlo De Luca

, a Casalesi-klán egyik területi vezetője július 17-én szökött meg egy rajtaütés elől, amelyben hat helyi maffiózót tartóztattak le az olasz hatóságok. Az 52 éves férfi azóta szökésben van. Az ANSA szerint a maffiózót a caserta-i olasz rendőrök jelzése alapján a magyar rendőrök tartóztatták fel a határon, amikor át akart menni Romániába. A férfi gépkocsival próbált meg átkelni a határon, vele utazott húszéves fia és egy másik fiatalember. Az utóbbi személy azonosítása érdekében az olasz hatóságok képviselői már Magyarországra érkeztek. Giancarlo De Luca olasz értesülések szerint a camorra bűnszervezetének egyik központi alakja, az utóbbi hónapokban letartóztatott maffiavezérek nevében ő szedte be az uzsora és védelmi pénzeket.

Bényi Mónika

, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott el, hogy csütörtökön este európai elfogatóparancs alapján vettek őrizetbe Nagylaknál egy olasz férfit. Hozzátette: a férfi Romániába akart átlépni, de adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy az olasz hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene. Kérdésre válaszolva Bényi Mónika azt mondta: az elfogatóparancsot különböző, személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt adták ki a férfi ellen. A szóvivő közölte: a Fővárosi Bíróság pénteken rendelte el az olasz férfi egyszerűsített átadási letartóztatását. Hozzátette, hogy a magyar hatóságok megkezdték az egyeztetést az olasz hatóságokkal az átadásáról. Arra a kérdésre, hogy valóban Giancarlo De Lucáról van-e szó, a szóvivő közölte: nevet ő nem mondhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.