Bulvár

Román turistabuszt ért baleset Szegeden

Román turistabuszt ért baleset Szegeden

2009. augusztus 12., szerda
Román turistabuszt ért baleset Szegeden

Feltehetően egy utas agresszív viselkedése miatt borult le egy román turistabusz a 43-as útról Szeged határában szerdán hajnalban. A baleset helyszínéről 14 sérültet szállítottak kórházba, hármuk állapota súlyos, de nem életveszélyes; a balesetet okozó utas ellen büntetőeljárás indult - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Az elsődleges adatok szerint az országhatár felé haladó busz egyik utasa előreszaladt a sofőrhöz és elrántotta a kormányt, miközben azt kérdezte, Zágráb fele mennek-e - mondta

Tuczakov Szilvána

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A sofőr megpróbálta az úton tartani a buszt, de nem sikerült neki, a jármű lecsúszott a több méterrel mélyebben futó szervizútra, ott összeütközött egy parkoló kisteherautóval és az oldalára borult - közölte az őrnagy.

Darius Chesnoiu

, a román busz sofőrje a helyszínen újságíróknak elmondta: az utassal csupán néhány pillanatig tartott a vitája, s nem számított arra, hogy a férfi hozzányúl a kormányhoz. A 30-40 év körüli férfival már a spanyolországi indulásnál gondok voltak, nem tudta eldönteni, haza akar-e utazni vagy sem, a jegyét is összetépte, azt követően azonban a buszon egészen Szegedig semmilyen problémát nem okozott - közölte a sofőr. Hozzátette: amikor a férfi elrántotta a kormányt, már semmit nem tudott tenni, a busz lecsúszott az útról. A Spanyolországból érkező buszból, melyen a legfrissebb adatok szerint 49 utas volt, a vészkijáraton és a kitört szélvédőn másztak ki az emberek. A helyszínről 14 sérültet szállítottak el a mentők, köztük voltak súlyos sérültek is, valamint több embert a helyszínen láttak el - mondta Tuczakov Szilvána. A szóvivő közölte, hogy a balesetet okozó utast is kórházba szállították, a rendőrség egyelőre még nem tudta kihallgatni. Ellene közúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Varga Endre

, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájának professzora az MTI-nek elmondta: reggel a buszbaleset helyszínéről 13 sérültet szállítottak az intézménybe, de vittek pácienst a gyermekgyógyászati klinikára is. A sérültek közül ötnek kellett a kórházban maradni, a többiek ambuláns ellátást kaptak, s már el is hagyhatták a klinikát. Három személy állapota súlyos, de nem életveszélyes, ők medence-, combnyak- és ficamos válltörés miatt szorulnak ellátásra, egy részüket már meg is műtötték - mondta az egyetemi tanár. Az utasokért délelőtt egy másik busz érkezett, amely továbbszállítja őket Romániába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.