Bulvár

Konferenciával zárult a bűnmegelőzési program

Konferenciával zárult a bűnmegelőzési program

2009. május 8., péntek
Konferenciával zárult a bűnmegelőzési program
biztonsag3

A Novotel Hotelban rendezett zárókonferenciával ért véget pénteken az a bűnmegelőzési program, melyre Szeged Város Önkormányzati Városőrsége koordinálásában az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól nyertek közel ötmillió forintot különböző szervezetek.

A projekt keretében a bűnmegelőzésben, rendvédelemben, a közbiztonság fenntartásában érintett szervezetek együttműködésének erősítése, munkájának összehangolása volt a cél - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Német Ferenc

, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. Hozzátette: a gazdasági válság sajnos magától értetődően a közbiztonság romlását vonja maga után, ezért a korábbiaknál is nagyobb szükség van az érintettek - városőrség, polgárőrség, civil biztonságvédelem, az igazságügyi és rendvédelmi tárca, az oktatási intézmények stb. - széles körű összefogására, segítségére, hiszen a rendőrség önmagában nehezen tudja kezelni a helyzetet.

biztonsag4

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közel ötmillió forinttal támogatta azt a bűnmegelőzési programot, melynek koordinátora Szeged Város Önkormányzati Városőrsége volt.

Kovácsné Vadászi Erika

projektmenedzser, a városőrség vezetője számolt be portálunknak a részletekről, melyek a pénteki zárókonferencián is szóba kerültek. Mint elmondta, a fő hangsúlyt a bűnmegelőzésre helyezték. Ennek keretében egyebek mellett igyekeztek elmélyíteni az ezen a területen dolgozó szervezetek közötti kapcsolatokat, közösen járőröztek és bonyolítottak le akciókat a szegedi rendőrséggel,

kerékpáros közlekedési akciót szerveztek

a helyi kapitányság közlekedési osztályával, oktatási intézményekben (például a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskolában és a szegedi Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményében) mobil játszóházakkal segítették a szabadidő hasznos eltöltését és a bűnmegelőzést, honlapot hoztak létre a lakossági kapcsolattartók számára és hasznos bűnmegelőzési tanácsok átadására, állományi képzést és kapcsolattartói tréninget szerveztek, kétfős egységet állítottak fel, mely az ingyenesen hívható 06-80-823-823-as számon érkező lakossági bejelentéseket fogadja a közrend és közbiztonság zavarásával kapcsolatban, kiszáll, majd értesíti a megfelelő szakembereket, valamint kisfilmet is készítettek bűnmegelőzési tanácsokkal. A pénteki konferencia előadói Kovácsné Vadászi Erika,

Kispéter Andrea

programkoordinátor, illetve

Ódor Zsolt, Német Ferenc, Szövényi György, Kovács Mihály, Held Norbert, Barótai Csaba, Rohánszky Mihály

és

Patarcsity Emánuel

voltak. A városőrség együttműködő partnerei: Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Csongrád Megyei Szervezete, Szegedi Rendőrkapitányság, Szegedi Polgárőr Szervezetek Szövetsége, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete, József Attila Általános Iskola és Szakiskola, Dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézménye, Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Szervezete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.