Bulvár

Gyertyagyújtás: egymillió csillag a szegényekért

Gyertyagyújtás: egymillió csillag a szegényekért

2008. december 7., vasárnap
Gyertyagyújtás: egymillió csillag a szegényekért

ORSZÁGOS ÖSSZEFOGÁS A SZEGÉNYEKKEL ÉS RÁSZORULÓKKAL ÉRZETT SZOLIDARITÁS JEGYÉBEN

A szegények és rászorulók érdekében indít egyhetes akciót december 7-én a Katolikus Karitász országosan összesen nyolc egyházmegye városaiban, illetve településein. A december 7-14-ig tartó rendezvény célja a társadalom tagjainak érzékenyítése az elesettek, szegények, betegek, idősek iránt; valamint a figyelem ráirányítása a rászorulók problémáira, és a szükséget szenvedők támogatása.

Gyújtsa meg Ön is személyes csillagát a rászorulókért! A rászoruló felebarátaink iránti szolidaritást szimbolizálják a meggyújtott gyertyák. Egy héten át gondoljunk arra minden nap, hogy vannak nálunk szegényebb emberek, akik napi megélhetési gondokkal küzdenek. Figyeljünk rájuk, segítsünk nekik! A gyertyáért felajánlott adománnyal a szegényeket segíti - szól a Katolikus Karitász felhívása. A régiek úgy tartották: „Valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben..." Gyújtson egy csillagot - a szeretet nem múló lángját a jócselekedetével - kéri a Karitász. A rendezvény szegedi megnyitójára a december 7-én, vasárnap 17.30-kor kerül sor a Dóm téren. A következő napokon: december 8-14-ig 15.00-20.00 óráig, a Dóm tér színpadán zajlik az akció. TOVÁBBI HELYSZÍNEK ÉS IDŐPONTOK: Hódmezővásárhely, Szent István tér. Dec. 7-14-ig minden este 4-6 óráig. Mezőberény, Római Katolikus templom Dec. 7-14-ig minden nap 8-6 óráig. Újkígyós, A belvárosi templom előtti tér Dec. 7. vasárnap 17 órától. A Szeged-Csanádi Egyházmegyében Szeged mellett Hódmezővásárhelyen, Mezőberényben, Gádoroson, Zsombón, Újkígyóson, Szegváron és Szentesen is zajlik az akció. Az „Egymillió csillag" akciót először 1989-ben Franciaországban indították útjára. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozott a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan ezen szolidaritás-akcióban. Az „Egymillió csillag" akcióban ma már 12 ország vesz részt évről évre. További információ a

www.szegedikaritasz.extra.hu

internetes oldalon,

a felhívás hangformátumban ITT hallgatható meg

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.