Sport

Teljes kerettel halad a felkészülés, hétvégén nemzetközi tornán szerepel a Pick Szeged

Teljes kerettel halad a felkészülés, hétvégén nemzetközi tornán szerepel a Pick Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 21., szerda
Teljes kerettel halad a felkészülés, hétvégén nemzetközi tornán szerepel a Pick Szeged

Negyedik hete tart már az OTP Bank - Pick Szeged felkészülése. Pénteken Németországba utaznak a Kékek, ahol egy nemzetközi tornán szerepelnek nívós csapatok ellen.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Az OTP Bank Pick Szeged még július 29-én kezdte meg a felkészülést a 2024-2025-ös bajnoki szezonra, bár akkor még nagyon foghíjas volt keret, kevés volt a Szegeden lévő játékos.

Ahogy teltek a napok, a hetek egyre többen és többen csatlakoztak a csapathoz. Ahogy arról még augusztus 12-én beszámolt lapunk, visszatért az olimpián szereplő játékosok közül Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Mario Sostaric és Marin Jelinic is. A hétfő délelőtti edzést pedig már Michael Apelgren vezette.

Múlt hét szerdán pedig már a svéd válogatott Tobias Thulin is elkezdte a munkát, majd a hétvégén már a Garciandia és Mackovsek is munkához látott.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Teljes a keret és az edzői stáb is immár

Fantasztikus hír, hogy mindenki egészséges és az olimpiát megjárt játékosok közül is csatlakozott már mindenki a csapathoz. Szintén örömre ad okot, hogy már másfél hete az edzői stáb is teljessé vált, miután Michael Apelgren vezetőedző is belevetette magát a szegedi munkába az ötkarikás játékok után.

A svéd szakember Jonas Källman és Kárpáti Krisztián segítségével dolgozik, és már a taktikai elemek gyakorlása is fontos szerepet kap.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Irány Németország

Pénteken útra kel, Németországba utazik a Pick Szeged, hogy Kasselben részt vegyen a csapat egy rangos, négycsapatos nemzetközi tornán. 

A Kékek az elődöntőben a HC Melsungen ellen csatáznak. A német együttesnek az a Roberto Parrondo az edzője, aki 2014-ben EHF-kupát nyert a Szegeddel. Ez lesz az új mester, Michael Apelgren és segítője, Jonas Källman premier meccse.

A másik ágon a német bajnok Magdeburg a lengyel Kielcével mérkőzik, vasárnap rendezik majd meg a helyosztókat.

A németországi torna programja:
Helyszín: Kassel, Nordhassen Aréna

Augusztus 24. (szombat)
16 óra: Magdeburg-Kielce
18.30: Melsungen-OTP Bank-PICK Szeged

Augusztus 25. (vasárnap)
13 óra: bronzmérkőzés
15.30: döntő

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Nyakunkon a szezonrajt

A német túra után pedig augusztus 31-én (szombat) 18 órakor már éles meccset vív a Szeged. A K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger együttesét fogadják a PICK Arénában, ahol megkezdődik a 2024-2025-ös szezon.

A Bajnokok Ligája-rajt szeptember 12-én (csütörtök) 18.45-kor, szintén a PICK Arénában érkezik meg, a német bajnok Magdeburg ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.