Sport

Ötméteresekkel maradt alul a bronzcsatában a magyar férfi vízilabda-válogatott

Ötméteresekkel maradt alul a bronzcsatában a magyar férfi vízilabda-válogatott

Olimpiai negyedik a magyar csapat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. augusztus 11., vasárnap
Ötméteresekkel maradt alul a bronzcsatában a magyar férfi vízilabda-válogatott

Az Amerikai Egyesült Államok Szerbia ellen, a magyar csapat Horvátország ellen marad alul az elődöntőben. A bronzmérkőzés szoros és fordulatos volt, büntetőpárbaj végén szenvedett vereséget a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Fotó: Kovács Tamás

 

A bronzmeccsen az USA szerzett vezetést, részünkről Zalánki Gergő kezdte meg gólgyártást. Mégegyszer hátrányban találtuk magunkat, de ismét sikerült egyenlíteni. A negyed utolsó másodpercében kapott gólt a magyar csapat, így 2-3-as hátrányban zárt.

Fotó: Kovács Tamás

 

A gólok száma még jobban megcsappant a második játékrészben, 1-1 találat született. Maradt az egygólos különbség, mivel Varga Dénes ötméterest hibázott. Kevés gól volt, sajnos ebből mit lőttük a kevesebbet, a nagyszünetben 4-3 volt az amerikaiaknak.

Fotó: Kovács Tamás

 

A harmadik negyed legelején egyenlített a magyar csapat, Varga Dénes a második gólját szerezte (4-4). Az összecsapáson először megszereztük a vezetést, méghozzá három perccel a játékrész kezdete után sikerült a fordítás.

Fotó: Kovács Tamás

 

Viszont egy perc alatt fordított az USA, nem tartott sokáig előnyünk (6-5). Ekkor még 2,5 perc volt hátra a játékrészből. Helyzet mindkét oldalt adódott még, de a kapusok a helyükön voltak, az eredmény már nem változott. Egygólos hátrányban volt Varga Zsolt együttes az utolsó nyolc perc előtt.

Fotó: Kovács Tamás

 

Nagy Ádám gólja révén hamar meglett az egyenlítés, nyugodtabban játszhatott tovább a magyar csapat. A negyed feléhez közeledve ismét nálunk volt az előny: Zalánki lőtt újabb gólt, két magyar találat volt eddig a záró negyedben (7-6).

Folytatódott a remek és effektív játékunk: először a meccsen kettővel vezettünk. Bő három perc volt még hátra a bronzcsatából. Nem lehetett azonban hátradőlni, az időkérés után szépített az ellenfél (8-7). Az amerikaiak feltámadtak a végére, az előnyünk elolvadt.

Egyik csapat sem tudta már értékesíteni a további támadásait, így jöhettek az ötméteresek. A vége 8-8.

Fotó: Kovács Tamás

 

Az első amerikai ítéletvégrehajtó góllal nyitott, Varga Dénes pedig csakúgy mint a rendes játékidőben, ismét kapufát lőtt (0-1). Vigvári is hibázott, miközben az ellenfél előtte betalált (0-2). A harmadik körben sem tudott védeni Vogel Soma, Zalánki pedig kapufát lőtt (0-3).

Ezzel olimpiai negyedik a magyar férfi vízilabda-válogatott.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.