Sport

Büntetőpárbajban kapott ki Ausztráliától a magyar női vízilabda-válogatott

Büntetőpárbajban kapott ki Ausztráliától a magyar női vízilabda-válogatott

Így a nyolc között az olimpiai és világbajnoki címvédő Egyesült Államok ellen játszunk

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
Büntetőpárbajban kapott ki Ausztráliától a magyar női vízilabda-válogatott

A korábbi olimpiákon szoros meccseket vívott a két válogatott, mind a négy döntetlennel zárult. Ezek között akadt hosszabbításos magyar siker, de ötméteresek után mindkét félnek volt sikerélménye. Ez a mai találkozó sem lógott ki a sorból.

Fotó: Kovács Tamás

 

Bő egy perc után Garda Kriszta góljával szereztük meg a vezetést. Ahogy várható volt, nagy küzdelem és taktikai csata zajlott a medencében, kevés góllal. Az első öt perc mindössze azt az Garda találatot hozta. Másfél perccel a negyed vége előtt emberelőnybe került Ausztrália, a mérkőzésen először, ezt gólra is váltotta az ellenfél.

Az utolsó másodpercekben csattant még egy alkalommal az ausztrál kapufa, több találat viszont nem született a nyolc perc alatt (1-1).

Fotó Kovács Tamás

 

Három és fél perc eltelt a második játékrészből is már, mire újra megrezdült valamelyik háló, tehát 5 perc játékidő után született újabb gól, sajnos mi kaptuk. Viszont azonnali válaszként a magyar csapat is megtörte gólcsendjét, nem sokáig volt hátrányban Mihók Attila és Cseh Sándor együttese.

Az ausztrálok nem sokkal később ismét megszerezték a vezetést, amire Keszthelyi Rita ötméteresből válaszolt. A szünet előtti utolsó percet 3-3-al kezdték a csapatok, ez eredmény pedig már nem változott.

Fotó: Kovács Tamás

 

A harmadik negyed elején harmadik alkalommal is magához ragadta a vezetést Ausztrália, de csakúgy mint eddig minden alkalommal: gyors volt a mieink válasza és egyenlítése. A játékrész feléhez értünk, amikor eddig ismeretlen helyzetbe került a magyar válogatott: kétgólos volt a hátrány (6-4).

Szépíteni sikerült, azonban hiába nem kaptunk gólt, az előttünk kínálkozó további lehetőségeket nem sikerült kihasználni, így hátrányból várhattuk az utolsó nyolc percet (6-5).

Fotó: Kovács Tamás

 

Keszthelyi Rita remekült játszott, ismét Ő talált be és egyenlített. Hét perce volt a magyar válogatottnak megnyerni a mérkőzést. Viszont amit felépített és elért a magyar csapat azt se perc alatt lerombolta. Rossz védekezés, eladott labda, kiállítás, és egy szempillantás alatt ismét kétgólos hátrányban találtuk magunkat (8-6).

Gólváltásokat követően, 9-8-as ausztrál vezetéssel kezdték meg az utolsó három percet a felek. Utolsó perces emberelőnyünket gólra váltottuk Leimeter Dóra révén, ismét egál volt (9-9). Több gól nem esett, következhettek az ötméteresek.

Fotó: Kovács Tamás

 

Keszthelyi Rita és Garda Kriszta belőtte első két büntetőnket, a harmadik körben Faragó Kamilla azonban a kapufát találta el. Szilágyi Dorottya betalált, azonban egy ausztrál sem hibázott, így az ellenfél örülhetett a büntetőpárbaj végén.

Férfi pólósaink után a nők is alulmaradtak az ausztrálokkal szemben.

Ezzel eldőlt, hogy a mieink a negyeddöntőben a világbajnoki címvédő Egyesült Államokkal találkoznak. Tehát már a nyolc között megismétlődik a vb finálé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.