Sport

Jonas Källman nagyon boldog és egyben izgatott, hogy visszatér Szegedre

Jonas Källman nagyon boldog és egyben izgatott, hogy visszatér Szegedre

A klublegendát új szerepkörben láthatjuk a nyártól

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. június 1., szombat
Jonas Källman nagyon boldog és egyben izgatott, hogy visszatér Szegedre

Az OTP Bank - Pick Szeged és a Telekom Veszprém bajnoki döntője előtt a 10 éve EHF-Kupát nyert szegedi együttest köszöntötték. Annak a csapatnak a tagja volt Jonas Källman is, aki a nyártól visszatér a Pick Szegedhez, mint Michael Apelgren segédedzője. A mérkőzés után interjút adott lapunknak a klublegenda.

Ezúttal már más szerepkörben láthatjuk a svédet.

 

Először is gratulálok a Veszprémnek, akik megérdemelték, hogy nyerjenek, hiszen egész meccsen vezettek. A Szeged sajnos nem volt ma azon a szinten

- kezdésként értékelte a bajnoki döntőn látottakat a Jonas Källman.

 

Boldogság és izgalom a visszatérés körül

Nagyon izgatott vagyok az új szezonnal kapcsolatban. Nagyon boldog vagyok, hogy visszajöhetek Szegedre, hiszen a klub játékosa voltam hét éven keresztül, és csak egyetlen csapatnál voltam ennél is többet.

A korábbi Pick Szeged csapatkapitány hozzátette:

Szeged életem fontos része, és nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy visszajövök segédedzőként. Amennyire csak tudom segíteni fogom a csapatot és remélhetőleg még nagyobbá tudjuk tenni a klubot.

Több korábbi csapattárs ezúttal már a kezei alatt fog dolgozni. Ilyen például Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Nagy Martin. Borut Mackovsek  vagy éppen Mario Sostaric.

 

A klub emblematikus alakjává vált az évek alatt

Jonas Källman 2014-ben igazolt a Pick Szegedhez. A sportág klasszisának számított, így a kézilabda társadalom is felkapta a fejét, hogy sikerült őt Szegedre csábítani. Tagja volt a 2014-ben EHF-kupagyőztes csapatnak.

 

Már kapitányként vezette a 2018-ban magyar bajnoki címet szerző együttest.

 

Egy év múlva, 2019-ben ismét magasba emelhetett egy kupát, a debreceni finálé után a Magyar Kupát vehette a kézbe és ünnepelhetett több ezer szegedivel.

 

2021-ben tökéletesre sikerült a búcsú: második magyar bajnoki címét is megszerezte a Pick Szegeddel.

 

Sokáig ő volt minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a Bajnokok Ligájában, ahol 325 találatot szerzett. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gól fűződik a balszélső nevéhez.

Minden edző álma, hogy ilyen képességű és mentalitású játékossal dolgozhasson. Nekem ez megadatott, hét éven keresztül lehettem Jonas Källman trénere. Köszönet jár azért, amit a klubért tett, mert az ő profizmusa példaértékű. Döntő érdemeket szerzett azokból a győzelmekből, amit együtt értünk el

 – mondta Jonas Källman távozásakor Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Källman örökre beírta a nevét a szegedi kézilabda-történelembe.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.