Sport

Rød kihagyja az olimpiát, hogy a Pick Szegedre fókuszáljon

Rød kihagyja az olimpiát, hogy a Pick Szegedre fókuszáljon

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 12., péntek
Rød kihagyja az olimpiát, hogy a Pick Szegedre fókuszáljon

Nem vesz részt a nyári párizsi ötkarikás játékokan a norvég válogatott alapembere, Magnes Abelvik Rød, méghozzá azért, hogy a lehető legjobb formában kezdje az új idényt az OTP Bank - Pick Szeged csapatánál.

A jobbátlövő teljesen egészséges szeretne lenni a szezonkezdetre.

 

A világklasszis játékos lábtörést szenvedett az Európa-bajnokságon, emiatt január óta rehabilitációs munkát végez. Az információk szerint minden megfelelő ütemben halad.

 

Szükség van az ilyen kaliberű játékosokra

Így, hogy nem vesz részt az olimpián a jobbátlövő, átmenetileg lemondta a válogatottságot.

A norvég válogatottnak mindig szüksége lesz egy olyan játékosra, mint az egészséges Magnus Röd. Ennek ellenére teljesen megértem, hogy több időre van szüksége, hogy megbizonyosodjon arról, bírja a válogatott- és klubterhelést. Támogatjuk őt és tiszteletben tartjuk a döntését. A párbeszéd végig jó volt köztünk, egyetértünk abban, hogy nincs zárva előtte az ajtó az olimpia után 

- nyilatkozta Jonas Wille, a norvég férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Röd úgy nyilatkozott, a norvég bajnokság rájátszásában lehetséges, hogy még pályára lép a Kolstad mezében. Az olimpia viszont nem a legjobb időpontban van abból a szempontból, hogy a következő idényre, amikor Szegedre érkezik, kihozza magából a maximum teljesítményét. 

Emiatt nem küzd meg a válogatott meghívóért, lemondott erről ideiglenesen. Később viszont elmondása szerint Jonas Wille szövetségi kapitány rendelkezésére áll majd, aki szintén hasonlóan látja a szituációt.

 

Nem volt könnyű döntés

Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de nem vagyok kész arra, hogy a sérülésem után megharcoljak azért, hogy bekerüljek az olimpiai keretbe. Nekem és a válogatottnak is jobb, ha most tartok egy kis szünetet. Erről tájékoztattam a szövetségi kapitányt 

– idézi Magnus Röd szavait a handball.no portál.

A kézilabdázó úgy fogalmazott, hogy nyugodtan szeretne dolgozni az elkövetkezendő hetekben és hónapokban.

Mindig az a vágyam, hogy az összes mérkőzésen pályára lépjek, de most be kell látnom, ez nem lehetséges. A válogatottban játszani óriási kiváltság, pláne az olimpián. Ha Norvégiát akarod képviselni a párizsi keretben, akkor fizikálisan és mentálisan is 100 százalékosnak kell lenned. Én viszont most 100 százalékosan arra szeretnék koncentrálni, hogy egészséges és sérülésmentes legyek

– hangsúlyozta a 26 éves játékos.

Fotó: Beate Oma Dahle

 

A szegedi átigazolás

2024 nyarától kétéves szerződést kötött Magnus Abelvik Rød a Pick Szegeddel.

A transzfer bejelentésekor a következőt nyilatkozta a jobbátlövő:

Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy nagyszerű csapathoz. A Szeged egy olyan klub, amelyet ellenfélként nagyon tiszteltem és mindig élveztem azokat a meccseket, amiket egymás ellen játszottunk. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot és természetesen a szurkolókat. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, magas célokkal és elvárosokkal a jövőre nézve, és remélem, hogy nagyszerű eredményeket tudunk majd együtt elérni. Sok szerencsét kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és hamarosan találkozunk a remek PICK Arénában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.