Sport

Bodó Richárd: Sokra hivatott csapat formálódik

Bodó Richárd: Sokra hivatott csapat formálódik

A szegedi átlövő régen érezte ilyen jól magát a pályán

Kibédi Péter
3 órája
Bodó Richárd: Sokra hivatott csapat formálódik

- A Nantes elleni mérkőzés lefújása után majd két órával futottunk össze, még mindig fülig ért a szád. Nem leplezted az örömöd.
- Nem is akartam leplezni az örömömet, nagyon boldog voltam, hatalmas érzés volt, hogy minden lépésemnél gratulált valaki a gólomhoz. Bevallom hiányzott már egy ilyen igazán felszabadult pillanat. Ugyanakkor a győztes gól sem született volna meg, ha nem egy ilyen csapat van a pályán. 

Együtt küzdöttünk a legutolsó pillanatig, most én voltam aki befejezte a meccset, de ez a következő meccsen lehet más is, szerencsére mindenki képes erre a csapatban.


 

- Amikor a Barcelonában beszélgettünk a meccs után, és megemlítettem, hogy 4-5 éve nem voltál ilyen jó formában, akkor azt mondtad azért kevesebb idő telt el. Te hogy érzed, mikor ment ennyire jól?
- Ha szóba kerül, hogy mikor voltam ilyen formában, akkor mindenkinek a 2018-as bajnoki döntő ugrik be először, amikor a második félidő végén valóban jól ment. De azóta is volt olyan mérkőzésem, amire szívesen gondolok vissza. Az azonban egészen biztos, hogy régen éreztem magam ilyen jól és kiegyensúlyozottnak magam a pályán.

- Ez edzőfüggő?
- Edzőfüggő, csapatfüggő és persze egyénfüggő is. Most egy olyan taktikát játszunk, amiben nagyobb szerepet kapok Mikétől (Michael Apelgren vezetőedző-szerk.). Ez nem jelenti azt, hogy a korábbi taktikában ne lett volna szerepem, vagy az rossz lett volna. Pusztán annyi, hogy az én játékstílusomnak az amit most játszunk jobban fekszik, itt jön a csapat, mert a társak is bíznak bennem és kapom a labdákat. Azt pedig nyilván 

mondanom sem kell, hogy az önbizalmamnak milyen jót tett és tesz ez az időszak. 

De egyrészt messze még a vége, másrészt ahogy eddig is, ezután is minden egyes sikerért gólért keményen meg kell dolgoznunk. De nem félek, hogy ebben hiba lenne, nagyon együtt vagyunk.

- Úgy tűnik gyorsan átestetek a csapatépítésen. Mi kellett ahhoz, hogy minden egyből klappoljon?
- Amikor az olimpia után visszajöttünk, kicsit úgy éreztük Bencével és Rolival, hogy mi kerültünk új csapatba, annyi volt az új arc az öltözőben. De az első pillanattól világos volt, hogy minden játékos profi, és tudja a dolgát. Gyorsan szót értettünk egymással, és két-három nap után azon kaptam magam, hogy olyan érzésem van, mintha évek óta ebben a csapatban játszanék. A szakmai stáb is minden segítséget megadott ehhez. Nagyszerűen dolgozunk együtt, edzésre és meccsre is nagyon szívesen jövünk, de ezen kívül is szívesen töltünk egymással időt. Sokra hivatott csapat formálódik most. 

- Mire lehettek képesek?
- Nyilván az eddig lejátszott bajnoki és BL meccsek remek alapot jelentenek. Jól indultunk, megmutattuk, hogy jó úton járunk. De ez az út eleje, alig másfél hónapja járjuk. Mint minden csapat életében, nálunk is eljöhet egy hullámvölgy, ami hozhat nehéz pillanatokat. De biztos vagyok benne, hogy együtt gyorsan ki tudunk jönni egy ilyen periódusból is. 

Tudom, hogy a szurkolók milyen eredményt szeretnének a szezon végén, azon dolgozunk, hogy azt elérjük. 

De az is fontos, hogy mindig a következő lépésre koncentráljunk, így most a fókuszban a jövő szerdai Zágráb meccs van.


- Nem zökkentek ki a ritmusból?
- Nem gondolom, sőt jót tett a pihenő, ami természetesen csak részben volt az. Bár közös edzésünk nem volt, de kondiznunk is futnunk kell egyénileg, pénteken találkozunk újra és onnantól közösen dolgozunk tovább. A Zágráb tavaly nyert ellenünk hazai pályán, akármi is változott nálunk, kőkemény csata lesz. Oda kell figyelnünk a védekezésre, ami segít a kapusoknak is. Emellett mindent meg kell tennünk, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani. Azt természetesen mondanom sem kell, hogy cél a győzelem. 

(kiemelt kép: pickhandball.hu)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.