Sport

Alázatos, szorgalmas, szerény - így fogalmaz Bánhidi Bencéről a nemzetközi sajtó

Alázatos, szorgalmas, szerény - így fogalmaz Bánhidi Bencéről a nemzetközi sajtó

Érdekes történeteket mesélt el a Pick Szeged csapatkapitánya

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
12 órája
Alázatos, szorgalmas, szerény - így fogalmaz Bánhidi Bencéről a nemzetközi sajtó

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (EHF) oldala készített interjút az OTP Bank - Pick Szeged csapatkapitányával.

Fotó: Sólya Eliza

 

Ahogy fogalmaznak, Bánhidi Bence egy kedves ember a magánéletében, de teljesen más személyiséget mutat a pályán. Kiemelik, hogy a beálló neve már közismert a mai kézilabdában.

"A 130 kilós magyar srác, akit nem tud elnyomni a védelmi fal, aki nem csak támadásban veszélyes, de nagyon fegyelmezett és szorgalmas a saját kapuja előtt is. A 29 éves beálló hosszú utat járt be, hogy egy nemzetközileg elismert sztár legyen" - fogalmazott a cikk.

Ahogy a legtöbb gyerek Magyarországon, így Bánhidi is focizni kezdett kiskorában, de az élesszemű testneveléstanára kiszúrta, hogy neki ezzel a fizikumával a kézilabdapályán a helye.

Először a labdarúgás szerelmese voltam a barátaim miatt is. Viszont, hogy jól ment a kislabdadobás a testnevelés órákon, és elég magas is voltam, a kézilabda irányába tereltek. Nem bántam meg, akkor sem, hogy nem tudhattam, hogy mi áll előttem. Erre csak később jöttem rá, amikor még én is törlős fiú voltam a Győr férfi csapatának meccsein, amely akkor az első osztályban játszott. Én ez nagyon élveztem, talán már akkor bennem volt ez az alázatosság.

- mesélte el mindezt Bánhidi Bence.

Fotó: Sólya Eliza

 

Természetesen nem volt azonnal egyértelmű, hogy Bánhidi a kézilabdához született. Amikor a Győrben játszott, akkor fitnesz problémákkal küzdött. A teste "feszült" volt  a heti többszöri edzés után Balatonfüreden.

Szerettem a játékot, különben nem vállaltam volna ekkora áldozatot, hogy otthagyjam a családomat Győrben. De úgy festett, hogy a kézilabda vált az én sorsommá. Viszont hozzá kell tennem, hogy egy kis ajtót nyitva hagytam: közben rendészeti szakközépiskolában is tanultam. Csodáltam a készenléti rendőrök munkáját. Ha a kézilabdában nem úgy alakultak volna a dolgok, akkor lett volna egy B tervem. Szerencsére ez nem volt szükséges.

- mondta a Pick Szeged csapatkapitánya, aki már 18 évesen debütált a nemzeti csapatban.

Nyitókép: Sólya Eliza

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.