Sport

Szeged-Gyirmót: egy gyors gólváltás után pontosztozkodás a kártyaparti végén

Szeged-Gyirmót: egy gyors gólváltás után pontosztozkodás a kártyaparti végén

Kilenc sárgalapot mutatott fel a játékvezető

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2 órája
Szeged-Gyirmót: egy gyors gólváltás után pontosztozkodás a kártyaparti végén

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a harmadik helyezett Gyirmót FC Győrt fogadta a Szent Gellért Fórumban, a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában.

 

Michael Boris együttese múlt héten gólnélküli döntetlent ért el a veretlen BVSC-Zugló vendégeként. A kék-feketék zsinórban hat mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban, azon eddig csak kétszer diadalmaskodtak. Hét fordulót követően tíz ponttal a nyolcadik helyről várhatták a Gyirmót elleni összecsapást. 

A 7. percben már megszerezhette volna a vezetést a Szeged, de Papp Ádám lövése egy blokkról az oldalhálóban kötött ki. Csaknem negyedóra eltelt mire ismét veszélyeztetett a hazai csapat: Takács-Földes szöglete után Szilágyi pörgetett a röviden oldalon a bal kapufára, onnan a mezőnybe jött ki a labda, gól nem született.

Több mint fél óra eltelt, azonban nagyrészt passzív játék zajlott a középpályán, egyik csapat sem tudott helyzeteket kialakítani. Majd ezt követően feljebb tudott kapcsolni egy fokozattal a Szeged, két helyzet is adódott a hazaiak előtt. Először egy baloldali centerezés után Novák Csanád becsúszva éppen hogy lemaradt a labdáról, ha eléri komoly veszély lett volna.

A 37. percben Novák beívelése után Márkvárt vehette át a labdát a 16-oson belül, utána ballal lőtt, a labda éppen csak mellé ment, a kapus tehetetlen lett volna. A feszültség benne volt a meccsben, repkedtek a sárgalapok.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Gyirmót Fc Győr 0-0

 

Hidegzuhannyal indult a második játékrész: a 47. percben Márkvárt adta rosszul haza a labdát, Molnár-Farkas csínybe kapta a játékszert, összerúgott az ellenfelével, az üresen maradt kapuba Adamcsek passzolta be a labdát (0-1).

Jött a villámgyors egyenlítés: szűk egy percen belül egy jobb oldali támadás után Palincsár vette át a labdát a 16-oson belül, majd egy pattanás után jobbal a kapu közepébe bombázott (1–1).

A 60. percet átlépve továbbra is döntetlen volt az állás, amivel talán a vendégek lehettek elégedettebbek. Konkrétan egyik kapus előtt sem alakult ki semmilyen veszély mióta megszülettek a gólok, már a 70. percet taposták. Cserékkel mindkét vezetőedző próbálta felrázni csapatát, azonban túl sok változás nem volt megfigyelhető.

A hazai szurkolók hosszú idő után a 80. percben emelhették fel hangjukat, amikor Sarr érkezett a rövidre egy lapos labdára, de lövése az oldalhálóban között ki. Az utolsó percekben dőzsölt a szegedi publikum izgalmakban, inkább a játék tördelése volt a középpontban. A hosszabbítás perceiben nyomott a Szeged, de eredménytelenül.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Gyirmót Fc Győr 1-1

 

Merkantil Bank Liga 8. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Takács Tamás (Vrbovszki Pál, László István Sándor)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Gyirmót Fc Győr 1-1 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas T. (Takács J., 54.) – Könczey (Gera, a szünetben), Szilágyi Z., Pejovics, Tóth B. – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Lamin, 63.), Palincsár (Borvető, 77.), Takács-Földes (Mohos, 77.) – Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris
Gyirmót Fc Győr: Hársfalvi – Lányi, Csörgő, Hudák D., Hajdú Á. – Kovács D. (Miknyóczki, 89.) – Horváth R. (Piscsur, 90+2.), Katona M., Madarász M. (Szegi, 82.), Adamcsek – Ugrai (Kiss N., 89.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerzők: Palincsár (48.), ill. Adamcsek (47.)

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.