Sport

Elhunyt a Szegedi Vízilabda Egylet korábbi elnöke

Elhunyt a Szegedi Vízilabda Egylet korábbi elnöke

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
11 órája
Elhunyt a Szegedi Vízilabda Egylet korábbi elnöke

Dr. Dobóczky Károly, a Szegedi Vízilabda Egylet korábbi elnöke 77 éves korában elhunyt.

 

"Megrendülve értesültünk róla, hogy a szegedi vízilabdasport meghatározó személyisége, Dobóczky Karcsi bácsi elhunyt" - számolt be a Szegedi VE.

Óriási veszteség hiánya, hiszen közel fél évszázadon át támogatta, segítette és irányította a Tisza-parti pólóéletet. Az 1970-es években került közel a sportághoz, majd szakosztályvezetőként, később alelnökként vett részt az egyesületi munkában. 2002-ben a Szegedi Vízilabda Egylet elnökévé választották. Egy év múlva maga döntött úgy, hogy átadja helyét Körtvélyessy Péternek, s attól fogva egészen haláláig elnökségi tagként, illetve a Szegedi Vízipóló Suli felügyelő bizottságának elnökeként dolgozott a szegedi vízilabdáért

- írták.

Ahogy írták: a legnehezebb időszakban vállalta magára a sportvezetés terhét. Odaadó és áldozatos munkásságának hála a legeredményesebb évek fűződnek a nevéhez.

 

Nyitókép: Zue.hu Szegedi VE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.