Sport

A támadó fociban hisz az SZVSE vezetőedzője - ez eddig jól működik

A támadó fociban hisz az SZVSE vezetőedzője - ez eddig jól működik

Dobogón a szegedi együttes

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
A támadó fociban hisz az SZVSE vezetőedzője - ez eddig jól működik

Hét forduló telt el eddig a labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjának küzdelmeiből. Kelemen Balázs, a Szegedi Vasutas Sportegyesület labdarúgó szakosztályának vezetője értékelt lapunknak.

 

Öt győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérleg. Elmondta Kelemen Balázs, hogy elégedett-e ezen eredménysorral.

Természetesen maximálisan elégedettek vagyunk. Sőt, azt gondolom, hogy még akár több is lehetett volna benne a tiszakécskei meccsben, de közösen tanulunk abból, amit elszúrtunk. Okunk nincs a panaszra.

A bajnokaspiráns tiszakécskeiek ellen csúszott be eddig az egyetlen vereség, aminek okát is tudja a szakosztályvezető.

Úgy gondolom, hogy ott én hibáztam, tehát vállalom a felelősséget, ez alól mentesítettem a csapatot. A félidőben nem frissítettem rá a csapatra, hamarabb rá kellett volna cserélni, hogy elől ugyanolyan intenzitással tudjuk letámadni a Tiszakécskét, és magasan fogadni, és talán akkor nem helyeznek minket ilyen nyomás alá. Ebből utána jöttek a hibák, meg a szögletek és utána a gólok. Úgyhogy én azt gondolom, hogy leginkább én tudtam volna ezen változtatni, mert a fiúk az első félidőben maradéktalanul végrehajtották, amit kértem, de nagyon nagy energiákat őrölt fel, és erre frissítenem kellett volna, hogy ugyanazt a minőségi letámadásos játékot tudjuk játszani, mint az első félidőben.

Azonnal sikerült javítani, 3-1-re nyert a következő fordulóban az SZVSE a Csepel ellen.

Hál Istennek elég hosszú a keretünk, úgyhogy nyolc helyen is tudtunk változtatni, tehát frissebbek voltunk, mint a Csepel a hétközi meccs után. A Csepel amúgy egy erős csapat, nagyon tartottam tőlük, jól kezdték a szezont, hogy ők is újoncok, de jól igazoltak, csak a Tiszakécskétől kaptak ki úgy, hogy ott több mint egy félidőt emberhátrányban voltak, tehát abszolút nem számítottam könnyű meccsre. Viszont a fiúk nem mondom, hogy megleptek, de jó napot fogtunk ki, és jól alakultak a dolgaink, a Csepelnek meg talán az a nap volt, amikor semmi nem akart összejönni a kapu előterében, úgyhogy így sikerült szép gólokat szerezve egy magabiztosabb győzelmet szerezni.

Holtversenyben a második legtöbb gólt rúgta a Szegedi VSE, hat meccs után 14-et. A kapott gólok száma viszont magasabb a közvetlen riválisokhoz képest, erre adott választ Kelemen Balázs.

Ez a tendenciánk megvolt már a megye 1-ben is. Én a támadó fociban hiszek, ez néha több kockázattal jár, és hátul jobban kinyílunk, de ez az a terület, ahol fejlődnünk kell. Tehát nyilván a rúgott gólok száma az elégedettségre ad okot, viszont a kapott góloké...ott azért jobb volna, hogyha tudnánk úgy meccseket nyerni, hogy esetleg nem kapunk gólt. De nem akarok teljesen elégedetlen lenni, hogyha minden meccset 3-2-re vagy 4-3-ra nyerünk meg, akkor egy rossz szavam nem lesz. Viszont ezek a területek, ahol lehet fejlődni, hogy a védekezés részében csökkentsük a kapott gólok számát, a támadójátékunk pedig úgy álljon össze, hogy mindig tudjunk megfelelő számú helyzetet kialakítani

- foglalta össze a szakosztályvezető.

 

Dobogón az SZVSE

Vasárnap a BKV Előre ellen is győzelmet aratott a szegedi együttes, így a harmadik helyen találja magát Kelemen Balázs gárdája.

Az SZVSE a félidei 1-1-es állást követően 3-2-re tudta megnyerni az idegenbeli találkozót.

 

Címlapkép: Kelemen Balázs

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.