Sport

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint parádés a tizenöt érem

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint parádés a tizenöt érem

"Ez már az aranycsapat plusz"

3 órája
A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szerint parádés a tizenöt érem

Szabó László maximálisan elégedett a magyar csapat párizsi paralimpián nyújtott teljesítményével, ahogy fogalmazott: minden magyar büszke lehet, és legyen is a sportolókra.

 

A küldöttség, melyet 13 sportágban szereplő 39 versenyző alkotott, 15 éremmel, öt arannyal, hat ezüsttel és négy bronzzal zárt a francia fővárosban.

 

Kezdjük a végével! Az egész paralimpiát megúsztam sírás nélkül, amikor valami nagyon szépen sikerült vagy amikor kevésbé, valahogy megálljt tudtam parancsolni ennek, de Kata miatt nagyon bánkódom. Borzasztóan sajnálom, hogy ez most itt nem jött össze neki. Mondhatunk ilyen közhelyeket, hogy ilyen a sport, meg megyünk tovább, de ezek nem mindig működnek. Nagyon büszke vagyok rá, és nagyon hálás vagyok neki mindazért, amit megtesz a magyar parasportmozgalomért

 – mondta az MTI-nek Szabó László.

Magyarország hasonlóan szerepelt, mint három évvel ezelőtt Tokióban, amikor 16 dobogós hellyel, közte hét elsővel zárt.

Tokióban azt mondtam, hogy ez a magyar parasport aranycsapata, az idei eskütételen pedig azt, hogy megnyitottuk a magyar parasport aranykorát. Igazat mondtam. Ez a csapat itt Párizsban már az aranycsapat plusz, az aranykor kapuját kinyitottuk és nyitva tartjuk

– nyilatkozott a sportvezető.

Az MPB elnöke teljes mértékben elégedett a magyar versenyzők teljesítményével, hozzáállásával.

Ez a csapat fantasztikus volt. Minden sportoló megtett mindent minden egyes eredményért, ez a legfontosabb. Számtalan nagyszerű helyezés, egyéni legjobb eredmény született. A tizenöt érem parádés, a szomszédaink közül csak Ukrajna előz meg bennünket, az összes balti, balkáni és skandináv ország mögöttünk van és kilenc európai ország van előttünk. Ott vagyunk, ahol a helyünk van, a magyar paralimpiai csapat extra teljesítményt nyújtott. Minden magyar büszke lehet és legyen is rájuk!

A teljes interjút itt tudják elolvasni.

Címlapfotó: Szabó Miklós

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.