Sport

Nyolc szegedi játékosért és még a vezetőedzőért is szoríthatunk az olimpián

Nyolc szegedi játékosért és még a vezetőedzőért is szoríthatunk az olimpián

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 5., péntek
Nyolc szegedi játékosért és még a vezetőedzőért is szoríthatunk az olimpián

A kézilabda-világ teljes figyelme Párizs felé fordul a nyáron, hiszen ott rendezik az ötkarikás játékokat. Az OTP Bank - Pick Szegedből a vezetőedző, Michael Apelgren, valamint nyolc játékos is főszereplők között lesz.

 

Az olimpián a kézilabda csoportküzdelmei július 27-én kezdődnek meg.

Érdekesség, hogy a magyar válogatott tagjai egyik csapattársuk nemzeti együttesével sem mérkőznek meg. Ezzel szemben a horvát, szlovén, spanyol és svéd együttes, amelyben szerepelnek szegedi kézilabdások, összecsapnak majd egymással.

Az olimpián szereplő OTP Bank - Pick Szeged játékosok: Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland (tartalék, Magyarország), Borut Mackovsek (Szlovénia), Marin Jelinic, Mario Sostaric (Horvátország), Imanol Garciandia (Spanyolország), Tobias Thulin (Svédország).

A férfi olimpiai mezőny beosztása:
A csoport: Japán, Svédország, Németország, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia
B csoport: Argentína, Egyiptom, Magyarország, Norvégia, Dánia, Franciaország

 

Az Európa-bajnokságon tíz szegedi kézilabdázó képviseltette magát

A Pick Szeged kerete nemzetközi rutinnal bőven rendelkező játékosokkal van tele, így nem szokatlan, hogy ennyi játékos képviseli a klubot egy világeseményen. Az is több alkalommal előfordult már, hogy éppen egymás ellen játszottak a Kékek.

Erre volt példa a legutóbbi Európa-bajnokság, amelyen tíz Pick játékos volt jelen hazája nemzeti csapatával.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.